5 criterii de care să ții cont în alegerea unui apartament în Timișoara

0

Atunci când pleci în căutarea apartamentului perfect în Timișoara, ar fi bine să te informezi și să îți stabilești anumite criterii pe care să le iei în considerare pentru alegerea sa. Specialiștii susțin că nu există un singur lucru care să ne determine să alegem un anumit apartament, ci există un cumul de mai mulți factori care fac posibilă alegerea. Iată la ce ar trebui să fii atent atunci când cauți apartamente de vânzare Timișoara:

Soliditatea construcției

Și în Timișoara, ca în majoritatea marilor orașe din România, există clădiri care nu sunt atât de sigure din punct de vedere al construcției. Vorbim desigur, de acele clădiri cu bulină roșie care sunt în pericol mare de prăbușire în cazul unui cutremur. Așa că, dacă vrei să investești într-un apartament care să te facă să te simți în siguranță și peste 20-30 ani, ar fi bine să te interesezi de construcția blocului, cât de solidă este ea și dacă respectă standardele în domeniu.

Calitatea construcției

Timișoara este un oraș în continuă dezvoltare și piața imobiliară nu face excepție de la această regulă. S-ar putea ca în căutarea ta de apartamente de vânzare Timișoara să găsești unele proaspăt construite. Înainte de a te decide dacă vei cumpăra sau nu locuința, ar fi bine să ai o discuție sinceră cu constructorul, să îl întrebi mai multe despre structura de beton, despre stâlpi, grinzi, fundație, etc. Spre exemplu, nu se recomandă să optezi pentru un apartament cu pereți interiori din rigips simplu pentru că este clar că nu este o investiție bună.

Disponibilitatea locurilor de parcare

În Timișoara, goana după locuri de parcare este o activitate zilnică, așa că, dacă tot vrei să investești într-un apartament din această zonă, ar fi bine să alegi un apartament dintr-un bloc care are propria parcare și eventual care are un număr mai mare de locuri de parcare decât numărul de apartamente. În acest fel, nu va mai trebui să îți faci niciun fel de problemă pentru locurile de parcare pentru că vei ști că ai mereu unul la dispoziție.

Compartimentarea apartamentului

Atunci când răsfoiești site-urile cu apartamente de vânzare Timișoara, ar fi bine să acorzi o atenție deosebită compartimentării apartamentului. Există situații neplăcute în care oamenii au optat pentru un apartament mai mare din punct de vedere al suprafeței, dar compartimentat ineficient și au existat și situații în care cumpărătorii au fost uimiți de cât de bine a fost folosit spațiul dintr-un apartament de dimensiuni mici. Ar fi bine să te gândești dinainte cam câte camere ți-ai dori să aibă apartamentul pentru a-ți fi mai ușor în căutările tale.

Dotările incluse

Înainte de a bate palma cu proprietarul, asigură-te că ai înțeles bine ce vine la pachet cu noul apartament. Spre exemplu, există apartamente cu mobilier pentru baie și bucătărie inclus în preț, apartamente complet mobilate sau din contră, apartamente fără niciun fel de obiecte de mobilier sau obiecte sanitare. Acestea din urmă presupun și cheltuieli cu mobilarea apartamentului, cheltuieli ce trebuie incluse în bugetul inițial de achiziție al unui apartament.

În concluzie, găsirea unei locuințe potrivite pentru tine dinte atâtea apartamente de vânzare Timișoara nu ar trebui să fie o activitate chiar atât de dificilă. Important este să apelezi la instrumentele potrivite pentru a găsi apartamentul perfect!

Sursa foto: pixabay.com
Sursa text: Agentia Digital Workforce

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply