4 schimbări care îți vor transforma casa în cea mai frumoasă de pe stradă

0

exteriorul-casei

Aceste trucuri pe care le poți pune singur în aplicare îi dau o notă de culoare și personalitate locuinței tale, fără să te preocupe bugetul.

Dacă vrei ca locuința ta să capete o față nouă cu minimum de investiție și să o transformi într-o casă care să impresioneze prin cât de îngrijită este, dar și prin designul autentic, iată câteva modificări spectaculoase și puțin costisitoare care te vor ajuta să obții efectul dorit:

Exteriorul casei este primul lucru pe care îl observi

Când privești o casă, sunt câteva detalii pe care îți cad ochii: culoarea în care este zugrăvită, aspectul ferestrelor și acoperișul. Casa este elementul central din orice curte, așa că este normal ca grădina să cadă pe al doilea loc în topul atracțiilor. Orice culoare ai alege pentru pereții exteriori, este mai important să te asiguri că aceasta se menține curată, iar în ceea ce privește ferestrele, gândește-te cât de mult le-ai înfrumuseța dacă ai agăța de pervaz niște ghivece cu flori, care să emane o explozie de culoare și mireasmă.

Ai putea crede că lucrurile se complică în cazul acoperișului, însă este suficient să arunci o privire peste aceste modele de acoperisuri, care adaugă valoare oricărei locuințe, prin aspectul lor modern și sofisticat. Probabil ai observat deja uitându-te printre imagini că nici prețurile nu îti vor pune probleme, așa că până la  primăvara ai putea avea un acoperiș nou-nouț.

Menține grădina îngrijită, indiferent de anotimp

Spuneam că grădina este un element secundar, însă asta nu înseamnă că ea nu joacă un rol important în cât de bine arată, în ansamblu, casa ta. Este drept că e mai greu să ai o grădină frumoasă pe timpul iernii, însă este suficient să o menții curată și îngrijită, să nu lași ierburi să crească la întâmplare și să o pregătești astfel pentru venirea primăverii. Atunci va începe cu adevărat munca. Poți planta flori sau arbuși, poți sădi copaci sau pietrui poteci și o poți decora astfel încât să arate ca acelea pe care le admiri în reviste.

Culorile neutre fac designul să pară mai sofisticat

Nuanțele de bej sau gri din paletele neutre de culori dau eleganță și volum oricărui spațiu și accentuează decorațiunile de interior. Folosind astfel de nuanțe pentru zugrăvirea pereților, alegerea mobilierului și a covoarelor, îți va fi mult mai simplu să jonglezi cu accesoriile pentru a da impresia unei camere complet renovate atunci când te plictisești de vechiul design. Este suficient să schimbi pernele decorative, să agăți un tablou nou și să schimbi fața canapelei sau să adaugi o pătură, pentru un plus de confort, pentru a crea un aspect nou și luxos, care să le ia ochii invitaților.

casa-frumoasa-culori-neutre

Ascunde draperiile și uimește-ți oaspeții cu o priveliște de milioane

Când ai o priveliște frumoasă spre grădină sau spre un peisaj superb, e păcat să nu îl pui în valoare până la capăt. Optează pentru un toc de fereastră cu design deosebit, care să facă geamurile să pară mai degrabă tablouri încadrate de rame scumpe. Nu te gândi însă că te va costa o avere: este suficient să vopsești singur tocurile într-o nuanță colorată sau un alb imaculat, pentru a obține un efect spectaculos.

ferestre

Care dintre aceste sfaturi ți se pare cel mai util? Pe care l-ai pune în practică și în locuința ta?

 

 

Sursă foto: Shutterstock, Copyright: Christopher Meder

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply