4 factori care influenţează costul instalării unui interfon la bloc

0

Fie că locuieşti la bloc sau la casă, siguranţa ta şi a celorlalţi locatari este foarte importantă. În această situaţie, un interfon sau chiar un videointerfon se poate dovedi un instrument extrem de util.

cum alegi interfonul

Acesta este conceput pentru a spori confortul spațiului de locuit şi pentru a ţine la distanţă musafirii nepoftiţi. Beneficiile sale sunt multiple, motiv pentru care, dacă eşti interesat de achiziționarea unui interfon, trebuie să ții cont de anumite aspecte.

Tipul de interfon ales

În ceea ce priveşte interfoanele, gama din care se pot alege este foarte variată şi adaptată pentru nevoile clienţilor. Preţul său de instalare va creşte în funcţie de aparatul ales. Poţi să alegi un interfon audio care îţi va permite să comunici cu cel aflat la intrarea în bloc. Preţul unui interfon clasic audio variază în functie de marimea bloculului, de numărul de apartamente sau de numărul de scări. Preţul de la care porneşte un astfel de aparat este de 1000 de lei.

În cazul videointerfoanelor, preţurile sunt cu totul diferite. Avantajul major pe care îl conferă un videointerfon constă în faptul că, pe lângă funcția audio, acesta oferă și funcția video. Deci, din punct de vedere al siguranței oferite, videointerfoanele sunt clar mai avantajoase. Mai mult decât atât, anumite videointerfoane permit inregistrarea celor care te-au vizitat în lipsa ta.

Alegerea unui interfon cu sau fără amortizor

Odată cu evoluţia tehnologiei, firmele care montează interfoane vin cu o ofertă care include, pe lângă interfon şi amortizoare hidraulice pentru uşile de la intrare. Aceste amortizoare au rolul de încetini uşa de la intrarea in bloc în mişcarea sa de închidere.

Această îmbunătăţire are rolul de a prelungi durata de viaţă a uşilor şi de a le menţine în cele mai bune condiţii Aceste facilități extra vin la pachet cu o creştere suplimentară în ceea ce priveşte costurile.

Numărul de apartamente din scara de bloc

Un alt factor care influenţează preţul de instalare al unui interfon este reprezentat de numărul de apartamente din scara de bloc. De exemplu, într-o scară de 15 apartamente preţul de instalare va fi unul mult mai redus, comparativ cu instalarea unui interfon într-o scară cu 150 de apartamente.

Asigurarea uşii din spate

Un alt plus cu care vin firmele care instalează interfoane este reprezentat de asigurarea uşii din spatele blocului sau a casei. Asigurarea uşii din spate oferă mai multă siguranţă şi protecţie locatarilor blocului respectiv, ferindu-i de persoanele care vor să tranziteze blocul sau să se adăpostească în acesta. Desigur, atunci când optezi pentru asigurarea uşii din spate, trebuie să știi că preţul de instalare a interfonului va fi influenţat.

În concluzie, o serie de factori importanți influenţează preţul de instalare pentru un interfon. Tipul de interfon care urmează să fie montat, numărul de apartamente din scara de bloc, la care se adaugă funcţiile suplimentare precum amortizorul hidraulic sau asigurarea uşii din spate reprezintă principalii factori.

Sursă: Digital workforce

Sursă foto: freepik, bearfotos

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply