3 plante care infloresc noaptea

0

Există plante care înfloresc noaptea sau după apusul soarelui, ori după ce intensitatea luminii diurne scade.  Pentru că sunt ascunse de întunericul nopții, toate aceste plante care înfloresc noaptea sunt foarte parfumate ceea ce le face perfecte pentru a fi plantate în grădină și în balcoane.

plante care infloresc noaptea

Citeste si: O strategie simplă pentru amenajarea grădinilor mici

Trompeta îngerului

Aceste plante cu flori fac parte din familia  și sunt originare din America de Sud. Aceste plante sunt arbuști sau arbori cu flori ce atârnă care seamănă cu niște trompete. Trompetă îngerului are florile mari, albe, galben, portocalii și roz. Trompetă îngerului miroase puternic a citrice.

Citeste si: Beneficiile plantelor

plante care infloresc noapteaRegina nopții

Numele spune totul despre această floare a nopții, această fiind una dintre cele mai cunoscute plante care înfloresc noaptea. Aspectul florilor diferă foarte mult în funcție de specie, și se găsesc într-o mare varietate de culori, de la roz, violet, roșu, alb la un verde neobișnuit. Formă florii este de așa natură încât seamănă foarte mult cu o trompetă, dar dimensiunea ei variază foarte mult. Această plantă este una anuală, înflorind între lunile iunie și octombrie. Foarte parfumata, regină nopții are di darul de alungă țânțarii. Puțini sunt cei care știu ca Regina Nopții este o varietate de tutun, folosită doar în scopuri decorative. Numele oficial al florii este Nicotiana alata, și este originară din Asia. 

Citeste si: Plante de gradina cu efecte medicinale

Plăcintă cu cireșe

Plăcintă cu cireșe, cunoscută și sub numele de heliotropului grădinii este originară din Peru și a are o puternică aromă de vanilie. Această plantă este ușor de semănat în aproape toate tipurile de sol și în orice condiții meteorologice. Florile sunt, în general, de culoare albă, roz, lavandă deschisă și înfloresc între lunile iulie și septembrie.

Poți alege pentru grădină sau jardinierele din balcon oricare din aceste plante parfumate care infloresc noaptea. Te vor rasfața cu aroma lor incredibil de plăcută în toate nopțile de vară și vor ține la distanță insectele nopții.

Citeste si: Menta, izvor de sanatate

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply