O strategie simplă pentru amenajarea grădinilor mici

0

Grădinile mari sunt un vis, dar realitatea este făcută din grădini  mici. Dacă în grădinile mari spațiile sunt o sursă de inspirate în șine, pentru grădini mici, imaginația și inteligență sunt secretele unei amenajări inspirate. Plus sfaturile noastre.

amenajarea grădinilor mici

Plantele cu frunze mari dau un aer luxuriant. Cele mai bune alegeri: plantele perene, ferigă sau arțarul japonez. O soluție foarte bună este aceea de a nu face alei continue. Lasă spațiu între plăcile neregulate (neapărat neregulate) de beton. Procedura dă spațiu și amplitudine.

Citeste si: Mobila de gradina din lemn. 3 idei neconventionale

Monotonie și simetrie. Folosește două, cel mult trei plante pentru grădini mici. Aglomerarea de soiuri încărca locul. O soluție bune este să folosești alei cu plante puse direct în pământ (ferigă, hortensii sau alte plante cu frunze mari și multe) și o line de flori în ghivece, toate de același soi. Monotonia deschide spațiul. Poți încerca și lavandă ori salvie.

Citeste si: Mobilier de gradina din cauciucuri uzate

Ierburi mici și rezistente între plăcile din pavaj, ori pietriș. Merg flori rezistente și mici, dar și plante perene, gazon sau trifori. Trucul este ideal pentru grădini mici.

Copacii mici sunt o bună soluție. Yucca și curmalul japonez sunt ideali în grădini mici.

Citeste si: De ce sa-ti iei sezlong in gradina?

Nu ocoli niciodată plante în ghiveci pentru grădină. Le poți organiza după cum îți place, le poți multă pentru a face loc, dacă este nevoie și le poți îngriji mult mai ușor.

Recuperează mereu drumul de acces, fie punând verdeață la mijloc (chiar dacă e drumul spre garaj, plantele nu vor fi deranjate), pentru că fiecare centimetru de verdeață este important.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply