10 argumente in favoarea gradinaritului

0

gradinarituluiAm adunat o lista cu argumente in favoarea gradinaritului. Asta pentru a te convinge ca aceasta indeletnicire este cea mai utila forma de activitate fizica. In plus gradinaritul este tonic, sanatos si iti lungeste viata. Un alt argument in favoarea gradinaritulului este acela ca este aducator de mari satisfactii!

Iata cum arata pledoaria noastra in favoarea gradinaritului.

♠ Toata lumea se pricepe la gradinarit. Nu-i lasa pe gradinarii mai experimentati sa te convinga ca nu te pricepi. Oricine poate creste o planta!
♠ Nu e nici o magie cand vine vorba de cultivarea plantelor – plantele cresc pentru ca asta fac ele. 99% din gradinarit tine de o anumita atitudine increzatoare ca lucrurile vor merge bine. Restul este o “bruma” de cunostinte.
♠ Nu exista persoane carora le traiesc plantele si persoane care omoara plantele. Pana si celor mai experimentati gradinari le mai moare din cand in cand o planta.
♠ Plantele vor sa creasca – asta fac ele. Nu au inhibitii. Spre deosebire de oameni, nu sufera de zile proaste si nu sunt suparacioase. Le intereseaza doar supravietuirea.
♠ O mana de seminte de busuioc aruncate intr-un ghiveci pe pervazul de la bucatarie nu se va impiedica de faptul ca nu le dai atentie cu zilele – vor incolti foarte repede, daca ii pui un pic de apa.
♠ Experimentarea este esentiala daca vrei sa inveti ceva despre gradinarit. Doar pentru ca nu a mers prima data nu inseamna ca nu va merge a doua oara. Invata unde ai gresit si incearca din nou.
♠ Este posibil, in orice conditii de locuire, sa creezi un spatiu extern sau intern in care sa cresti plante.
♠ Oricat de mic sau inghesuit ar fi un balcon, un pervaz sau chiar si locul de langa usa de la intrare, toate aceste spatii pot fi utilizate la maximum pentru a le infrumuseta cu plante si ierburi aromate (acestea au avantajul ca pot fi folosite si la bucatarie).
♠ Capacitatea de a intretine un ghiveci cu cyclamen in sufragerie, spre exemplu, nu are nimic de-a face cu banii pe care ii ai in buzunar, cu stilul de viata sau cu priceperea. Trebuie doar sa stii sa nu uzi planta prea mult- ii place umezeala, dar nu si apa statuta in farfurioara.
♠ Nu trebuie sa ai o gradina ca sa cultivi ierburi aromate sau legume. daca ai o gradina este o crima sa o lasi neingrijita!
♠ Un balcon si un pervaz se preteaza foarte bine – busuiocul, rozmarinul, patrunjelul, ba chiar si rosiile sau ardeii iuti pot fi cultivati din seminte, mai intai sub forma de rasaduri, in interior, apoi mutate, pe masura ce se incalzeste, in spatiile deschise sau semi-deschise. Toate acestea vor creste aproape singure in gradina!
♠ Plantele iti fac viata mai frumoasa- cumpara-ti un ghiveci cu flori cand te simti bine sau cand te simti deprimata, cand vrei sa te rasfeti sau cad vrei sa iti infrumusetezi un colt anume din casa.

Camellia Japonica, un arbust elegant in orice gradina
10 greseli de gradinarit

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply