Am zugrăvit singură casa bunicilor

0
www.pixabay.com
www.pixabay.com
Paula-Iulia Peşteşan, loc. Cenad, jud. Timiş
Dragă redacţie,
Am reuşit să zugrăvesc o parte din casa bunicilor.
Având programul de lucru foarte încărcat, nu prea am timp pentru lucrurile ce îmi sunt dragi. Dar, după un an de muncă, am avut şi eu parte de un concediu de doar două săptămâni, restul urmează să îl iau când voi avea nevoie. În acest timp m-am gândit să renovez puţin casa bunicilor, fiindcă la ţară tot repari şi lucrul nu se termină. Eu am ocazia să merg mai rar acasă, acolo unde mi-am petrecut cei mai frumoşi ani. Aşa că din prima zi de concediu am început să repar şi să zugrăvesc coridorul unde chiar era mare nevoie. Dar prima dată m-am asigurat că am toate uneltele necesare: scară, găleată, bidinea, pensule.
După aceea, cu bidineaua am umezit pereţii ca să se poată răzui mai uşor stratul vechi de vopsea, care la noi a fost var. După ce am ras bine stratul de var, am pregătit tinciul pentru tencuiala fină. După aplicarea tinciului am obţinut o suprafaţă drişcuită fină. Prepararea tinciului este foarte uşoară: la 10 kg de praf de tinci adaugi aproximativ 2 litri apă. Amesteci praful de tinci cu apa, până obţii o pastă omogenă. Odată ce tinciul a fost pregătit, l-am aplicat pe perete cu ajutorul gletierei metalice. Când am terminat reparaţiile cu tinci care a astupat toate gropile şi crăpăturile, am dat cu amorsă cu ajutorul trafaletului. Am aplicat amorsa ca să se spele pereţii bine şi să se prindă mai bine stratul nou de vopsea. Am lăsat câteva ore să se usuce bine pereţii, ca să adere bine vopseaua. La zugrăvit am folosit vopsea lavabilă colorată de calitate, care acoperă bine suprafeţele. Se lucrează puţin mai greu decât cu var, dar rezultatul este 100% garantat.
Sunt fericită că de data aceasta am reuşit să fac totul singură, fără niciun ajutor. În urmă cu doi ani reparaţiile le făcea bunicul, iar de zugrăvit mă ocupam eu. El nu mai poate urca pe scară, dar eu mă descurc perfect. Şi îmi şi place lucrul ce îl fac, pun suflet şi atunci îmi reuşeşte. Lucrez cu drag pentru bunicii mei şi parcă nici nu mai simt oboseala! Mult spor şi vouă la ce aveţi de renovat!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply