Violetul în grădină

0

Violetul este o culoare puternică și interesantă, ale cărei nuanțe arată bine atât în compania culorilor calde, cât și a celor reci. Ca să aibă un efect plăcut în grădina ta, trebuie să-l folosești cu măiestrie, plasându-l inspirat și dozându-l cu măsură.

Foto: Flori Lixăndroiu

Când sunt mature și în toi, clematitele fac o mare de flori. Pentru ca movul lor văzut în masă să nu fie șocant, au fost împletite pe aceeași boltă cu unele roz și acompaniate în fundal de flori albe și roz.

Violetul este combinația roșului cu albastrul și are nuanțe ca roșul-violet (cald) și albastrul-violet (rece). Indiferent despre ce fel de mov vorbim, acesta are un impact puternic, așa că, din punct de vedere peisagistic, trebuie dozat și asociat cu alte culori cu mare grijă. Albul și rozul temperează movul, combinația cu gri este delicată și elegantă, iar aceea cu galben – contrastantă.

Foto: Flori Lixăndroiu

În simfonia de nuanțe de verde a peisajului de primăvară, movul irișilor de pe aleea din pietre și al liliacului spre care conduce acesta îmbogățește cromatica grădinii și îi imprimă o notă de eleganță.

Există o mulțime de plante cu flori în toată gama de mov, de la cele de talie modestă, precum brândușele, anemonele sau zambilele, la altele urcătoare, precum clematitele sau glicina, de la unele rustice, precum campanulele, la altele elegante, cum sunt trandafirii. Poți acoperi cu ele tot sezonul de grădinărit. Nu folosi movul florilor excesiv și doar într-un anumit moment al anului. Ar fi mai bine să arunci prin grădină doar câteva pete violete în toate perioadele sezonului.

Articol preluat din revista Casa lux – iulie 2017

Autor: Flori Lixăndroiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply