Un dormitor perfect. Trucuri, sfaturi si idei

0

Un dormitor perfect este secretul unei vieti frumoase si asta pentru ca dormitorul este spatiul intim unde te poti retrage si ascunde de lumea dezlantuita. Un dormitor perfect trebuie sa fie confortabil, comod, practic si sa combine cat mai bine elementele functionale cu cele estetice.

dormitor perfect (1)

Iata cateva detalii care fac dintr-un dormitor oarecare un dormitor perfect

Amenajeaza dormitorul in concordanta cu spatiul de care dispui. Daca spatiul este mic, nu exagera cu dimensiunea pieselor de mobilier si nu omite solutia patului de colt, deseori extrem de confortabila.

Citeste si: Sfaturi utile cand alegi mobila pentru dormitor

Alege culorile care iti plac si care te relaxeaza, atat in ceea ce priveste zugravirea peretilor, cat si in ceea ce priveste obiectele de mobilier si decoratiunile.

Lumina joaca un rol foarte important pentru fiecare incapere insa pentru un dormitor perfect este esentiala. Avand in vedere ca dormitorul este camera de odihna, cantitatea de lumina care intra in incapare trebuie sa fie redusa. Asa ca pentru un dormitor perfect alege intotdeauna o perdea subtire combinata cu draperii masive care sa intunece bine incaperea. In ceea ce priveste lumina artificiala, un dormitor perfect trebuie sa aiba si surse puternice de lumina dar si alternative cu lumina difuza.

Citeste si: 6 idei de culori pentru dormitor

Salteaua, pernele si cuvertura trebuie sa fie in acord cu restul detaliilor, dar mai ales foarte comode. Pernele pentru un dormitor perfect si asternuturile de pat trebuie sa fie confectionate din fibre naturale. Sunt ideale, rezistente si sanatoase.

dormitor perfect (2)Un dormitor ideal are un colt de relaxare. Aici poti citi sau poti asculta muzica. Un astfel de colt de relaxare inseamna un fotoliu, o mica masuta si o sursa buna de lumina.

Citeste si: Trucuri pentru dormitor cu stil personal

Alege cu atentie decoratiunile pentru dormitor. Acestea trebuie sa fie mereu legate de momente placute si bune pentru a te incarca cu energie pozitiva. Nu omite lumanarile decorative si parfumate, seturile de aromoterapie, dar mergi mereu pe solutiile naturale.

Conceptul de dormitor perfect poate sa difere de la o persoana la alta, avand in vedere ca gusturile in materie de design interior, dar si nevoile personale sunt diferite de la individ la individ. Asadar, dormitorul poate fi perfect pentru o anumita persoana, in timp ce o alta va considera ca intr-un asemenea spatiu nu se poate odihni.

Sursa: living.msn.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply