Umidificatorul de cameră: ce este, de ce îți trebuie și cum îl alegi pe cel potrivit

0

Umiditatea din casă se schimbă odată cu temperatura de afară, fie că devine mai cald sau mai frig. Nivelul acesteia diferă atât de la un anotimp la altul, cât și în funcție de zona geografică în care locuiești. Umiditatea îți poate afecta sănătatea, motiv pentru care astăzi vom discuta despre un dispozitiv care te poate ajuta.

Umiditatea din casă ar trebui să se situeze între 40% și 60%. Atunci când aceasta este prea mare apare condens pe geamuri, iar aerul este închis, greu de respirat. Bineînțeles, acesta este un mediu propice dezvoltării bacteriilor, mucegaiului și acarienilor. În schimb, umiditatea prea scăzută usucă pielea, cauzând mâncărimea și exfolierea acesteia, irită nasul, sinusurile, pleoapele și gâtul. Iar aici îți vine în ajutor umidificatorul de cameră.

Cum funcționează umidificatorul de cameră?

Acest dispozitiv crește nivelul umidității dintr-un spațiu închis și funcționează prin mecanisme diferite, în funcție de tipul său.

Umidificatorul tradițional cu aburi emite un jet de aer cald. Trebuie amplasat într-un loc sigur, pentru a evita accidentele (arsuri). Cel cu vapori reci, în schimb, este mai sigur, însă trebuie curățat mai des, pentru a elimina bacteriile.

Umidificatorul cu ultrasunete are un nivel foarte scăzut de zgomot și este mai performant.

Cum alegi umidificatorul potrivit?

Primul criterul de care trebuie să ții cont este, bineînțeles, dimensiunea camerei în care îl vei folosi – cu cât spațiul este mai mare, presiunea, puterea de dispersie și rezervorul trebuie să fie mai mari, pentru a putea face față.

Apoi, ia în calcul funcțiile și specificațiile umidificatorului. Acestea sunt:

dimensiunea rezervorului, începând de la 1 litru și ajungându-se până la 10 litri;

funcția de curățare, care te ajută să ai un aer curat și purificat în cameră;

nivelul de zgomot – este de preferat să alegi unul cu un nivel cât mai scăzut;

senzorul pentru apă, care te anunță când trebuie să umpli rezervorul;

senzorul de umiditate, care detectează schimbările nivelului de umiditate;

funcționarea automată – reglează automat umiditatea din cameră, după ce senzorul a detectat schimbarea nivelului de umiditate

Nu în ultimul rând, ca în cazul achiziționării oricărui produs, îți sugerăm să faci alegerea în funcție de recomandările prietenilor sau cunoștințelor, dar și după review-urile pe care produsul le-a primit pe Internet.

 

Citește și: Obiceiuri proaste de curățenie de care trebuie să scapi

Citește și: Lumânările parfumate îți pun în pericol sănătatea

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply