Obiceiuri proaste de curățenie de care trebuie să scapi

0

Cu toții ne dorim să avem o locuință curată, dar obiceiurile noastre zilnice ne pot împiedica să facem curățenie atât de eficient. Iată care sunt cele mai comune dintre acestea și de ce ar trebui să scapi de ele.

Nu întinzi prosoapele umede și perdeaua de duș

Vrei să speli mai rar rufele și mucegaiul de pe suprafețele din baie? După fiecare duș, întinde prosopul umed pentru a se usca mai repede. În acest fel, eviți dezvoltarea bacteriilor (acestea iubesc umezeala) și mirosul neplăcut pe care îl pot avea prosoapele. Și perdeaua de duș trebuie întinsă pentru a se usca mai repede, deci trage-o înapoi după ce te-ai spălat.

Folosești o cantitate prea mare de produse de curățat

O cantitate mai mare de soluție de curățat nu va funcționa mai bine și mai repede. În plus, dacă nu clătești bine obiectul curățat, produsul de curățenie rămas pe material va face mizeria să se lipească mai repede.

Faci curățenie cu ustensile murdare

Dacă mașina de spălat nu este curată, hainele tale vor avea un miros neplăcut, iar dacă mopul nu a fost spălat după ultima utilizare, nu vei face decât să împrăștii mai multe bacterii și mizerie atunci când îl folosești. Acest lucru este valabil pentru orice instrument folosit la curățenie, deci ai grijă!

Nu speli imediat vasele murdare

Acestea se vor umple cu bacterii dacă le lași ore în șir în chiuvetă și pot chiar să atragă anumite insecte. Spală vasele imediat după ce le folosești sau la maxim jumătate de oră după.

Intri în casă încălțat

Chiar dacă te duci doar până la bucătărie să lași cumpărăturile pe care tocmai le-ai făcut sau intri rapid în dormitor pentru că ți-ai uitat portofelul, vei împrăștia mizerie și bacterii. Să te descați durează câteva secunde, deci nu sări niciodată peste acest pas.

Ai hârtii prin toată casa

Reviste, ziare, facturi, contracte, proiecte la care lucrezi… și tu le poți găsi prin toată casa? Stabilește un loc anume pentru fiecare, iar o dată pe săptămână sau la două săptămâni verifică ce trebuie păstrat și ce poți arunca.

Tu ai aceste obiceiuri proaste? Încearcă să scapi de câte unul sau două pe săptămână și vei descoperi că locuința ta va fi mai organizată și curată.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply