Tușe energizante și trafoare dinamice

0

Tușe energizante și trafoare dinamice – Pentru o tânără familie din București, culorile vivante și formele jucate au fost esențiale pentru conturarea unui cămin de vis. Echipa de arhitecți care a realizat amenajarea nu doar că a ținut cont de aspirațiile lor estetice, dar a dat și o perspectivă originală întregului demers.

1

Cu multă imaginație și cu intervenții de design originale, un spațiu relativ restrâns a căpătat un look vibrant, care coincide cu personalitatea proprietarilor și cu stilul de viață al acestora.

2
Inițial, căminul a fost gândit pentru a oferi tot confortul unui singur proprietar, burlac. Schimbările fericite din viața sa (formarea unei familii și nașterea copilului) au influențat în mare măsură adoptarea proiectului, în sensul că ideile de bază au rămas aceleași, singurele intervenții orientându-se către eficientizarea interiorului.

4


„Printr-o cunoștință comună am cunoscut echipa de arhitecți de la Studio AE. Le-am descris stilul meu de viață și le-am spus cum mi-aș dori să fie căminul meu: viu și colorat. La puțin timp de la prima întâlnire cu arhitecții, familia s-a mărit. Proiectul a fost regândit, astfel încât din mai multe variante de mobilare pe plan au reieșit schițele 3D, pentru ca în final să facem împreună un studiu de culoare. Mi-am dorit foarte mult ca în zona de bucătărie mobila să fie de un galben intens“, ne-a explicat gazda noastră.

5


Arhitecții au potențat această culoare prin alăturarea cu gri (un tandem cromatic la modă) și cu alte tonuri la fel de fresh, distribuite zonal. Mobilierul este realizat după schițele arhitecților, designul pieselor fiind înviorat prin inserarea unor trafoare în structură.

3

Panouri traforate au fost montate și pentru a delimita vizual spații cu funcțiuni diferite din zona de zi a casei și pentru a marca traiectoria funcțională a apartamentului. Pentru a echilibra întreaga atmosferă și pentru a da un aer homey, arhitecții au decis să intervină pe alocuri cu lemn natur. Au conceput piese de mobilier modulare, cu fronturi din lemn. Internetul a fost o bună sursă de inspirație atunci când au ales combinațiile de materiale: MDF și lemn. 

andrei

Elena Ștefănescu Marcu, arhitect Studio AE, Tel.: 0726.248.349, e-mail: elena@studioae.ro

Andrei Ștefănescu, arhitect Studio AE,Tel.: 0740.232.435 ,e-mail: proiecte@studioae.ro www.studioae.ro

În cazul de față, lucrările pictorului Piet Mondrian au devenit un reper și un motiv generator de texturi și culori. Nuanțele vii se detașează pe un fundal neutru. Textura, suprafața, proporția și amplasarea acestora necesită un atent studiu, astfel încât toate elementele să fie în armonie.

Text: Mariana Nicolae, Foto: Sorin Iacob

Tușe energizante și trafoare dinamice este titlul unui articol publicat în revista Casa Lux nr. 5/2015.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply