Birou Feng Shui, acasă. Confort și inspirație

0

Dacă vei aplică aceste trucuri simple pentru un birou Feng Shui, organizat acasă, pentru munca la distanță vei reuși să-ți crești randamenul, să muncești cu mult mai multă plăcere și să fii mai productiv.

Un birou Feng Shui este mai plăcut, mai organizat, poate reduce stresul și te va ajută săți induci un sentiment pozitiv energia d ecare ai nevoie, cu atât mai mult atunci când lucrezi de acasă. Chiar dacă nu se întâmplă toate acestea, dintr-o dată, un birou Feng Shui o să devină cu certitudine mai plăcut, mai confortabil și în mod cert vei munci cu mai multe plăcere și cu mult mai mult spor.

Specialiștii în Feng Shui spun că această tehnică are capcitatea de a canaliza energia pozitivă către muncă ta și te stimulează. Partea cea mai bună este că poți să folosești aceste trucuri indiferent că este vorba despre biroul de acasă, de locul tău de muncă într-un grup de birouri sau dacă ai un birou personal.

Poziția unui birou Feng Shui

Prima condiție: poziția. Aranjează-ți scaunul biroului în așa fel încât să stai cu față spre ușa, dar nu în dreptul ei! Vei avea, astfel, o poziție de putere, în care beneficiezi doar de energia pozitivă care va trece pragul. Dacă stai cu spatele la ușa sau la fereastră, riști să fii înșelat de către colegi.

Nu stă cu față la perete, pentru că energia ta pozitivă este blocată. Biroul Feng Shui ideal este acela care îți permite să stai cu spatele la perete sau la un colț, poziție care îți conferă suportul necesar pentru o muncă spornică. Nu stă cu față la altcineva, pentru că energiile voastre se vor fi în “război”!

Citeste si: Biroul de acasa. Modern simplu si eficient

Cum decorezi un birou Feng Shui

Personalizarea biroului este obligatorie. Te face să te simți confortabil și îți oferă indirect suport și motivație pentru muncă ta. Ordinea este esențială. Aruncă toate lucrurile inutile. Tot ce este vechi și nefolositor împiedică energiile să circule și implicit progresul.

Pune statuete norocoase pe birou! Cocoșul, calul în galop, broască-țestoasă sunt reprezentări ale succesului. Țestoasei îi stă bine în spatele tău, iar calul nu trebuie să-l orientezi niciodată spre ușa sau fereastră. Poți ține pe birou un acvariu cu pești. Sunt ideale decorațiunile sferice și cristalele.

O regulă fundamentală spune că mijlocul biroului trebuie să fie liber pentru că energia să circule.

Prezența plantelor este încurajată și mereu benefică. Alege plantele care îți plac și pe care le simpatizezi. Dar pe lângă acestea adaugă și plante benefice, adică: crinul-păcii, bonsai, iederă-englezească. Nu tranforma biroul într-o seră, pentru că este obositor și neproductiv, iar efortul plantelor de a supraviețui te va afecta negativ. Ideale sunt două, cel mult trei plante, dar neapărat de dimensiuni diferite și soiuri diferite. Plantele trebuie să fie compatibile între ele, pentru că altfel vei avea în birou o sursă de energie negativă constantă.

Citeste si: Proiecte de case care respecta regulile Feng Shui

Culorile unui birou Feng Shui

Nici aspectul cromatic nu este de neglijat când îți aranjezi spațiul de lucru. Există culori care te ajută în munca pe care o faci și culori care, prin vibrația pe care o emit, te împiedică să te desfășori corespunzător

Principiul în Feng Shui este armonia cromatică și combinarea dintre nuanțele tari și calde. Culorile tari te energizează, iar cele calde te relaxează.

Cele mai potrivite culori:

  • verde – pentru că îndeamnă la progres,
  • roșu – culoarea succesului și a faimei;
  • albastru – culoarea regala care are capacitatea de a stimula creativitatea.

Un truc: dacă muncă ta depinde de multe conversații la telefon, așază aparatul pe un suport roșu.

Lumina este complemantara culorilor și este esențială într-un birou Feng Shui. Ridică jaluzelele, trage-ți biroul mai lângă geam, sau ține o lumină aprinsă. Niciodată nu lasă biroul în întuneric, atunci când ești înăuntru.

Citeste si:Munca de acasă, noul standard

 

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply