Trucuri simple pentru un birou Feng Shui

0

birou Feng Shui (1)Daca vei aplica aceste trucuri simple pentru un birou Feng Shui este foarte posibil sa-ti cresti randamentul, sa muncesti cu mult mai multa placere si sa fii mai productiv. Trucurile pentru un birou Feng Shui reduc stresul si te vor ajuta sa progresezi. Dar daca toate acestea nu se intampla, un birou Feng Shui o sa devina cu certitudine mai placut, mai confortabil si in mod cert bei munci cu mai multe placere si cu mult mai mult spor.

Un birou Feng Shui iti canalizeaza energia pozitiva catre munca ta si te stimuleaza. partea cea mia buna este ca poti sa folosesti aceste trucuri pentru un birou Feng Shui indiferent ca este vorba despre biroul de acasa, de locul tau de munca intr-un grup de birouri sau daca ai un birou personal.

Pentru a avea un birou Feng Shui trebuie sa tii cont de pozitia biroului, de ceea ce se afla pe biroul tau si de cateva detalii din jurul tau.

Pozitia unui birou Feng Shui

Aranjeaza-ti scaunul biroului in asa fel incat sa stai cu fata spre usa, dar nu in dreptul ei! Vei avea, astfel, o pozitie de putere, in care beneficiezi doar de energia pozitiva care va trece pragul. Daca stai cu spatele la usa sau la fereastra, risti sa fii inselat de catre colegi.

Nu sta cu fata la perete, pentru ca energia ta pozitiva este blocata. Biroul Feng Shui ideal este acela care iti permite sa stai cu spatele la perete sau la un colt, pozitie care iti confera suportul necesar pentru o munca spornica.

Nu sta cu fata la altcineva, pentru ca energiile voastre se vor “razboi”!

Citeste si: Biroul de acasa. Modern simplu si eficient

Cum decorezi un birou Feng Shui

birou Feng Shui (3)Personalizarea biroului este obligatorie. Te face sa te simti confortabil si iti ofera indirect suport si motivatie pentru munca ta. Un Birou Feng Shui trebuie sa fie in ordine mereu. Arunca toate lucrurile inutile. Tot ce este vechi si nefolositor impiedica energiile sa circule si nu vei inregistra nici un progres.

Pune statuete norocoase pe birou! Cocosul, calul in galop, broasca-testoasa sunt reprezentari ale succesului. Testoasei ii sta bine in spatele tau, iar calul nu trebuie sa-l orientezi niciodata spre usa sau fereastra. Poti tine pe birou un acvariu cu pesti. Sunt ideale decoratiunile sferice si cristalele.

O regule fundamentala spune ca mijlocul biroului trebuie sa fie liber pentru ca energia sa circule.

Prezenta plantelor este incurajata si mereu benefica. Alege plantele care iti plac si pe care le simpatizezi. Dar pe langa acestea adauga si plante benefice, adica: crinul-pacii, bonsai, iedera-englezeasca. Nu tranforma biroul intr-o sera, pentru ca este obositor si neproductiv, efortul plantelor de a supravietui te va afecta negativ. Ideale sunt doua, cel mult prei plante, dar neaparat de dimensiuni diferite si soiuri diferite. Plantele trebuie sa fie compatibile intre ele, pentru ca altfel vei avea in birou o sursa de energie negativa constanta.

Citeste si: Proiecte de case care respecta regulile Feng Shui

Culorile unui birou Feng Shui

birou Feng Shui (2)Nici aspectul cromatic nu este de neglijat cand iti aranjezi spatiul de lucru. Exista culori care te ajuta in munca pe care o faci si culori care, prin vibratia pe care o emit, te impiedica sa te desfasori corespunzator

Principiul in Feng Shui este armonia cromatica si combinarea intre nuantele tari cu cele calde. Culorile tari te energizeaza, iar cele calde te  relaxeaza.

Cele mai potrivite culor sunt verde – pentru ca indeamna la progres, culoarea succesului si a faimei – rosu. Un truc: daca munca ta depinde de multe conversatii la telefon, asaza aparatul pe un suport rosu.

Lumina este complemantara culorilor si esentiala intr-un birou Feng Shui, Ridica jaluzelele, trage-ti biroul mai langa geam, sau tine o lumina aprinsa. Niciodata nu lasa biroul in intuneric, atunci cand este inauntru.

Citeste si: Idei pentru amenajarea biroului de acasa

Albastrul este o alta culoare esentiala intr-un birou Feng Shui pentru ca este culoarea regala care are capacitatea de a stimula creativitatea, iar creativitatea este esentiala intr-un birou indiferent de munca pe care o faci.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net / revista Casa si gradina

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply