Trucuri pentru plantele aromatice de apartament

0

Ideea clară este următoarea: indiferent cât de mică sau mare este casa ta, se va găsi mereu un loc și pentru plantele aromatice de apartament. Mai mult, îngrijirea plantelor aromatice de apartament poate să fie unul dintre cele mai plăcute, mai relxante și mai utile activități.

plantele aromatice de apartament (2)

Toamna, iarna, primăvara, plantele aromatice de apartament oferă satisfacții imense atât gustative cât și estetice. În aceste condiții câteva trucuri pentru plantele aromatice de apartament sunt și necesare și binevenite.

plantele aromatice de apartament (3)Locul lor. În bucătărie pe pervarzul ferestrel, la geamurile din casă, sau în balcon dacă acesta este izolat de exterior și beneficiază de aportul de căldură din casă. De regulă plantele aromatice iubesc soarele, dar sunt și soiuri care se dezvoltă bine cu mai puțină lumină.

Cele mai bune ghivece. Pentru plantele aromatice de apartament cele mai bune sunt containerele individuale, dacă spațiul tău este limitat, dar dacă ai mai mult loc la dispoziție, eventual o terasă sau balcoane mari, ori o verandă închisă poți trece la cultura intensivă în jardiniere mari unde mai multe soiuri de plante se pot dezvolta împreună. Poți face un pas înainte și poți cultiva salată verde, ceapă verde și ridichi. Ceea ce poți crește depinde de inventivitatea ta, de timpul pe care îl poți aloca acesti activități.

Problema orificiilor de drenaj. Toate containerele cu plante de apartament au nevoie de orificiu de drenaj al apei, iar aceasta poate să fie o sursă de probleme în casă dacă nu o gestionezi cu atenție. Existp vase cu fundul dublu, sigure, care pot sta oriunde în casă, dar cea mai simplă și comodă soluție sunt castroanele adânci în care să pui ghivecele. Vasul care conține planta trebuie să stea pe un strat de pietre de rău pentru a lăsa apa să se scurgă. Mai mult, vasele de scurgere trebuie constant curățate foarte bine pentru a preveni formarea de ciuperci și mucegaiuri care pot afecta planta, dar și mirosurile neplăcute.

Stilul. Asigură-te că vasele în care stau plantele se potrivesc atât între ele cât și cu restul decorului din casă sau din bucătărie. Nu omite nici ghivecele de flori luminoase, funky, pictate și colorate.
Evita dezordinea. Ține plantele în ordine, tunde-le regulat, curăță frunzele sau ramurile moarte. Plantele sunt cu adevărat decorative dacă arată bine și dacă sunt în stare foarte bună.

Dimensiunea. Alege plante mici, mult mai ușor de întreținut. Plante mai mari se pot cultiva în ghivece, dar este mult mai greu.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply