Cum se păstrează cel mai bine verdețurile, fructele și legumele

0

Cum se păstrează cel mai bine

Cum se păstrează cel mai bine verdețurile, fructele și legumele? Știai că roșiile ținute la frigider își pierd aroma sau că bananele grăbesc deteriorarea fructelor și legumelor? Află câteva reguli de bază prin care poți menține mai multă vreme prospețimea și savoarea fructelor, legumelor și verdețurilor.

Bine de știut: separă fructele și legumele moi, lovite sau cu imperfecțiuni și consumă-le imediat, altfel vor grăbi stricarea celorlalte. Nu spăla fructele și legumele decât înainte de a le consuma.

Citește și Bulbi cu flori pentru grădina de vară

Cum se păstrează cel mai bine legumele: proaspete și ferme

Sfecla, varza, varza de Bruxelles, țelina, fasolea verde, prazul, dovleceii și zucchini se păstrează în recipiente deschise în frigider, în sertarul pentru legume.

În frigider, roșiile își pierd aroma și textura, devenind cauciucate. Ține-le într-un vas deschis la temperatura camerei, ferite de razele soarelui și separate de celelalte fructe și legume, cărora le grăbesc deteriorarea. Tot afară vei păstra castraveții, vinetele, usturoiul, ghimbirul și ardeii.

Ceapa, cartofii, cartofii dulci și dovlecii au nevoie de depozitare în recipiente deschise sau în pungi de plastic găurite, în spații răcoroase și uscate. Ține departe ceapa de cartofi.

Broccoli, morcovii, conopida, porumbul, mazărea și ridichile se țin în pungi de plastic perforate în frigider, iar ciupercile în pungi de hârtie, tot în frigider.

Citește și Piscine la înălţime

Cum se păstrează cel mai bine fructele: aromate intens

Merele, bananele, caisele, pepenele galben și smochinele, asemenea roșiilor și fructelor de avocado, grăbesc deteriorarea celorlalte fructe și legume. De aceea, este recomandat să le păstrezi separat.

Murele, afinele, zmeura și căpșunele se păstrează în frigider, în recipiente închise, într-un singur strat. Tot în frigider vei ține și merele, caisele, piersicile, pepenele galben, smochinele, cireșele, strugurii și prunele.

La temperatura camerei se păstrează cel mai bine: bananele, grapefruit-ul, lămâile, portocalele, mango, papaia, ananasul, rodiile, curmalele și pepenele roșu, care se răcește la frigider doar înainte de a fi consumat.

Cum se păstrează cel mai bine verdețurile: mult mai verzi

Taie din codițele plantelor aromatice și ale sparanghelului, leagă-le în buchețele și pune-le într-un pahar cu puțină apă în frigider; schimbă zilnic apa.

Alternativ, pune verdeața (inclusiv salata verde sau spanacul) în pungi de plastic împreună cu un șervețel ud, pentru a menține umiditatea. Păstrează-le tot în frigider.

Citește și Proiecte de grădinărit pentru copii

Foto: © monticellllo – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply