Piscine la înălţime

0

Piscine la înălţime

Piscine la înălţime. Am tot vorbit despre grădini luxuriante şi spaţii de relaxare amenajate pe terase sau pe acoperiş, aşa că hai să complicăm puţin lucrurile! Află care sunt condiţiile pentru a avea şi tu o piscină la înălţime.

Nu este un moft foarte ieftin să ai piscine la înălţime, pe terasă sau pe acoperiş. Trebuie să ai în vedere un buget consistent, ceva mai mare decât cel pentru o piscină pe pământ – te costă în plus consultanţa inginerului constructor, materialele speciale pentru izolarea planşeului şi dificultatea de montare. De asemenea, trebuie să iei în considerare câteva detalii tehnice foarte importante.

Citeşte şi Sparanghelul, o specie comestibilă de asparagus

Piscine la înălţimePiscine la înălţime – detalii tehnice

Cât cântăreşte piscina ta?
Este vorba în primul rând de structura de rezistenţă a clădirii. O piscină, oricât de mică, are o greutate foarte mare şi trebuie să te asiguri că planşeul pe care o montezi o susţine. De exemplu, o piscină din poliester cu o capacitate de 1200 l, atunci când este umplută, cântăreşte aproximativ 1500 kg.

Cel mai simplu ar fi ca piscina să fie adusă în discuţie încă de la faza de proiect a casei, astfel se vor putea calcula din start elementele de rezistenţă necesare. În cazul în care clădirea există deja, va trebui să iei legătura cu un inginer constructor care să calculeze rezistenţa planşeului şi cum sau dacă se pot realiza consolidări; tot el îţi va spune care este greutatea maximă pe care trebuie să o aibă o piscină instalată la înălţime – să nu te mire dacă nu vei putea monta mai mult decât o piscină gonflabilă pentru copii.

Citeşte şi Varza de Bruxelles, o legumă miniaturală

Ce tip de piscină ţi se potriveşte?
Pentru o clădire deja ridicată, posibilitatea construirii unei piscine din beton este nulă, din cauza greutăţii ei. Îţi rămâne să alegi dintre piscinele monobloc şi cele gonflabile un model cu o greutate potrivită. Evident, nu pot fi îngropate, aşa că fie le laşi la vedere, fie le maschezi ridicând nivelul podelei.

Ce tip de pavaj alegi?
Atunci când afli care este greutatea maximă pe care o suportă planşeul, nu lua în calcul numai masa piscinei pline, ci şi a pavajului, a mobilierului şi ale ghivecelor (se ia în considerare greutatea acestora pline cu pământ plus greutatea plantei). Cel mai uşor tip de pavaj – deşi nu tocmai cel mai elegant – este cel de cauciuc (mai precis din tartan sau poliuretan), urmat de lemn, gresie, beton amprentat, cele mai grele fiind pavelele de piatră naturală.

Citeşte şi Lalelele, simbolul bunăstării şi al abundenţei

Articol adaptat din revista Casa şi grădina
Foto:  © drserg; Kai Koehler – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply