Bulbi cu flori pentru grădina de vară

0

Bulbi cu flori pentru grădina de vară – există multe specii care adaugă culoare grădinii de-a lungul întregii veri. În zonele cu climă blândă bulbii pot fi lăsaţi în sol tot anul, dar dacă iarna este geroasă, aceştia trebuie păstraţi la adăpost de frig şi replantaţi primăvara următoare.

Bulbi cu flori pentru sfârșitul verii

Există mici diferențe între Amaryllis și ruda din America, Hippeastrum: prima are flori mai mici, tulpina plină și înflorește vara, în timp ce Hippeastrum are tulpina goală pe dinăuntru și înflorește iarna. Plantă iubitoare de căldură, Amaryllis poate fi ținută în grădinile românești doar primăvara și vara; în perioada de hibernare bulbul trebuie ținut într-un loc uscat și răcoros. Plantează bulbii primăvara, după ultimul îngheț, chiar la suprafața solului; alege cel mai luminos și mai călduros loc din grădină. În scurt timp vor apărea frunzele, care se vor usca la începutul verii. Florile apar în august-septembrie.

Citeşte şi Sparanghelul, sfaturi de cultivare

Bulbi cu floriBulbi cu flori sensibile la îngheț

Cu florile roşii, asemănătoare unor păiajeni cu picioare lungi şi subţiri, Lycoris radiata sau crinul roşu japonez îşi trage originile tocmai din Extremul Orient. În China şi Japonia, plantele sunt folosite frecvent ca decoraţiuni în ritualuri şi la sărbători sau pur şi simplu mărginesc plantaţiile de orez ca nişte fâşii de flori luminoase. Se descurcă foarte bine şi în grădinile temperate, cu condiţia ca bulbii să fie feriţi de îngheţ. Plantează-i la mijlocul verii într-un loc însorit sau semi-umbrit, într-un sol bogat şi bine drenat pe care să-l menţii umed. Pentru a-i feri de îngheţ, păstrează bulbii în containere sau plantează-i mai adânc, la 15 cm adâncime.

Citeşte şi Cum îngrijim lalelele?

Bulbi cu flori

Bulbi cu flori care se îngrijesc uşor

Puţine alte flori anuale au aşa de multe de oferit grădinarului pasionat, precum gladiolele: o gamă largă de culori de la alb la aproape negru cu toate nuanţele imaginabile între ele, uşurinţa cu care trebuie să le îngrijeşti pentru a adăuga culoare şi varietate grădinii, forma sculpturală pentru aranjamente florale deosebite. Plantează bulbii primăvara în grădină şi oferă-le soare, apă din plin şi un sol bogat şi bine drenat, iar apoi lasă natura să-şi urmeze cursul. Perioada de înflorire începe în iulie şi se termină înainte de venirea frigului. Iarna păstrează bulbii la adăpost pentru a-i feri de îngheţ.

Citeşte şi Clopoţeii şi lăcrămioarele, în dar de primăvară

Articol adaptat din revista Casa şi grădina
Text: Patricia Uşurelu
Foto:  © robert Casacci; Aquiya; foto50  – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply