Trucuri Feng Shui. 5 trucuri simple pentru casa

0

Am facut o lista cu trucuri Feng Shui foarte simplu de aplicat in casa. In orice casa. Daca luam in calcul ca Feng Shui este undeva intre un moft si stil de viata, cateva trucuri Feng Shui sunt necesare pentru a face o combinatie intre cele doua aspecte. Ne aplecam asupra subiectului si iti prezentam cateva trucuri Feng Shui care aduc o reala imbunatatire a vietii, un plus de confort, in plus in general in casa ta.

Trucuri Feng Shui

Feng Shui este o tehnica traditionala chineza prin care se urmareste echilibrarea relatiilor dintre om si spatiul in care isi desfasoara existenta. Filosofia Feng Shui este insa complexa desi totul se reduce la principii si cateva regului de baza, simple care pot fi puse in aplicare de oricine. Efectul acestor trucuri Feng Shui este acela de a stimula fluxul Chi, cel care este considerat fluxul energiei vitale din casa.

Citeste si: 5 trucuri in decoratiuni interioare care functioneaza

Primul din seria de trucuri Feng Shui este acela de a renunta la toate lucrurile vechi inutile

In filozofia Feng Shui obiectele vechi sunt pretuite atata vreme cat sunt de valoare. Cand utilitatea lor dispare ele trebuie scoase din casa. Solutia este sa renunti la tot ceea ce este vechi si fara folos. Cand spun tot, inseamna tot, adica de la haine vechi la piese de mobila deteriorare, inutile sau care in mod evident te incomodeaza. Este aproape imposibil sa nu ai haine vechi pe care nu le folosesti, obiecte sau piese de decor care nu sunt pe gustul tau. Fiecare obiect vechi sau de care nu te atingi reprezinta in Feng Shui trecutul si energiile consumate. De aceea, este foarte important sa renunti la ele fara regrete. Chiar cu bucurie. Vei face loc energiei noi si binelui.

Citeste si: Secrete Feng Shui pentru o casa pozitiva

Al doilea sfat din seria de trucuri Feng Shui este sa eliberezi dormitorul

Dormitorul este una dintre cele mai importante incaperi din casa pentru ca aici este locul in care iti incarci bateriile. Specialistii Feng Shui spun ca in domitor nu au mobilier greu, electronice, pentru ca este obligatoriu ca acest spatiu sa fie unul destinat odihnei, somnului si …. dragostei.

Trucuri Feng ShuiUn alt principiu si unul din aceste trucuri Feng Shui recomanda ca in dreptul usiilor din camera de zi sa exista o planta verde

Aceasta trebuie ingrijita cu atentie pentru ca frunzele galbene aduc ghinion. Oricum regulile Feng Shui in camera de zi cer ca in aceasta incapere sa fie cel putin o planta, dar niciodata foarte multe, si mereu in numar impar.

Citeste si: Codul culorilor si ce mesaje transmit ele

Una din cele mai utile recomandari pe lista cu trucuri Feng Shui in camera de zi spune ca mobila trebuie aranjata astfel incat accesul in orice camera sa se faca usor

Nu inghesui niciodata prea multe mobila. Spatiu aerisit aduce abundenta, iar piesele de mobilier cele mai folosite (patul, biroul, canapeaua, locul de stat la masa) trebuie asezate astfel incat usa de la intrare sa fie in laterala si niciodata in fata, iar in spate sa fie un perete.

Citeste si: Aranjeaza-ti biroul in stil Feng Shui 

Colturile. In flozofia Feng Shui colturile sunt locurile cele mai nefaste din casa si asta pentru ca se considera ca acestea raman mereu in umbra si atrag energiile negative.

Solutia este sa faci in asa fel incat colturile sa fie luminate, daca nu direct cu lumina naturala, atunci cu surse artificiale. Acesta este unul din cele mai simple trucuri Feng Shui, truc care spune ca in colturi sa pui lampadare sau lampi decorative sau spoturi luminoase. Lumina va risipi energiile negative, care se spune ca se aduna in aceste colturi.

Sursele de energie negativa. Conform principiilor Feng Shui, toate deschiderile si spatiile de trecere din casa – usi, ferestre, culoare, scari, lifturi sunt zone de neliniste.

De aceea, este recomandat sa nu stai niciodata in dreptul acestora, sa nu-ti pozitionezi biroul sau patul in fata lor pentru ca vei fi tot timpul incordat si stresat. In caz ca nu ai cum sa eviti acest lucru, adeptii Feng Shui recomanda amplasarea unui raft sau a unei plante care sa imparta spatiul in doua si sa te protejeze de influenta energiilor negative.

Sursa foto: hepta.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply