Codul culorilor si ce mesaje transmit ele

0

Codul culorilor spune multe despre cele ce sunt in jurul nostru, dar si despre noi. Nu  intamplator traim intr-o lume colorata.

Percepem lumea si prin culoare, iar culorile ne pot influenta starea de spirit, asa cum o face soare, cerul, padurea si mare.

Codul culorilor este o alta cale de comunicare, iar fiecare culoare in parte are un sens, un mesaj si, uneori,  un scop. Iata codul culorilor, utile cand este vorba de decorul din casa ta, sau de culoarea predominanta.

Negrul este sexy, mistic si elegant si daca il folosesti la decoratiunile interioare alege sa il utilizezi pentru imagini de fundal sau in imprimeuri. Negrul calmeaza si da sobrietate, dar este asociat si cu sentimente de furie, tristete si nefericire.

Citeste si: Magie neagra. Decor cu un perete negru

Albastrul este bun pentru afaceri si diete. Induce calm, simbolizeaza unitate, armonie, incredere, siguranta si ordine. Aceasta culoare scade tensiunea arteriala si, de asemenea, reduce senzatia de foame. Albastrul este culoare perfecta pentru spatiile de birouri si pentru bucataria de acasa.

Violetul este culoarea creativitatii. Este o culoare calda, simbolizeaza intelepciunea si iluminarea. Daca vrei sa fii creativ incearca sa iti decorezi camera cu un violet levantica.

Citeste si: Culoarea ideala pentru dormitor

Rosul este o culoare care stimuleaza, ridica tensiunea arteriala si ii face pe oameni nervosi. In schimb, daca daca alegi lampi rosii, atmosfera din dormitor va fi “fierbinte” si “sexy”.

Nuantele de galben si tonalitatile insorite sunt energizante si recomandate pentru camera de zi, restaurante, cafenele si alte locuri unde ai nevoie de oameni sa se relaxeze si sa discute, sau cel putin asa spun principiile Feng Shui, dar si codul culorilor.

Citeste si: Culorile din gradina iti influenteaza dispozitia

Verdele ajuta la vindecarea ranilor si relaxeaza. Este o culoare linistitoare si se spune ca este bine sa fie prima culoare pe care o vezi dimineata si ultima, seara.

Portocaliul este culoarea “actiunii”, stimuleaza dorinta de a face miscare si de a munci. Este o culoare energica care te incarca pozitiv.

Sursa: allwomenstalk

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply