Trucuri de amenajare pentru gradini mici

0

O gradină pe o suprafață redusă nu este o gradină compromisă pentru că există mereu soluții și trucuri de amenajare pentru grădini mici. Toate aceste strategii pentru gradini mici depind de dimensiunile acesteia, de lumina naturală și de calitatea solului. Pentru toate aceste probleme există soluții.

amenajare pentru grădini mici

Dacă gradina de care dispui este foarte mică cea mai bună soluție este să o acoperei complet cu un sistem de pavaj. Poate să fie piatră, lemn, gresie. Zona verde trebuie amenajata în ghivece, jardiniere. Nu omite avantajele pe care le aduc ghivecele pe picioroange. În ceea ce privește spațiul de relaxare de care trebuie să beneficieze orice grădină, chiar dacă este în categoria de grădini mici, acesta trebuie simplificat la maximum, dar chiar și așa poate deveni un dining în aer liber. Soluția pe care trebuie să o ai în vedere, indiferent cât de mică este grădina este calitatea multifuncțională a acesteia.

Un alt truc de amenajare pentru grădini mici este să foloșești ghivece și jardiniere supradimensionate și plantează în ele arbuști ornamentali, flori și chiar mici pomi fructiferi. Pentru a crea iluzia unei grădini, combină mai multe tipuri de plante într-o singură jardinieră. Nu omite aventajele pe care le aduc ghivecele suspendate și folosește pentru a adăuga verdeață grădinii înclusib gardurile și pereții care marginesc grădina.

Folosește gard viu. Poți izola acel perimetru cu gardv viu. Alege plantele adaptate mediului și eventual din categoria celor care produc flori. Este un excelent truc pentru gradini mici. Gardul viu este o excelentă sură de verdeață, iar spațiul liber poate fi folosit pentru un amenajarea unui loc de relaxare în exterior.

Dacă faci parte din rândul celor care au grădini mici lipsite de lumină naturală, soluția este mobilierul compact și practic. Pentru a crea iluzia spațiului, alege piese de mobilier transparente, care se vor pierde ușor în peisaj, fără să-l aglomereze. Nu elimina complet plantele, dar alege soiuri care sunt compatibile cu mediul din grădină (lumină puțină, de exemplu).

Un excelent truc pentru amenajarea unor grădini mici este realizarea unui punct de atracție. Acesta poate fi o mini fântână iun șemineu de exterior sau o plantă exotică. Ideea este ca acet element central să fie vizibil și corect pus în valoare.

Grădină verticală este mereu o soluție exelentă pentru grădini mici care trebuie exploatată la maximum. Nu trebuie decât să agăți ghivece și jardiniere cu flori și plante curgătoare sau atârnătoare pe gardul care îți împrejmuiește proprietatea. Verdeața trebuie să fie în acord cu spațiul pe care îl ai, iar proporțiile și echilibrul trebuie păstrat cu rigurozitate, pentru că excelesele vor strica ansamblul general pe care îl urmărești pentru decorarea unor grădini mici.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply