Trei sfaturi pentru plantele din casa si gradina utile pentru februarie

0

cold-1120103_960_720Februarie este o lună de tranzit. Anul acesta ultima lună de iarna a fost incredibil de blândă, astfel că vegetația va porni foarte repede, îndată ce zilua va crește suficient pentru a trezi la viață plantele de afaă și din casă. Dar nu este întotdeauna așa. Uneori februarie poate fi extrem de aprig și friguros.

Indiferent de mersul vremi, iata câteva sfaturi pentru pantele din casă și din grădină utile pentru februarie.

Îndată ce temperaturile devin pozitive în cursul zilei, se poate trece la tăierile pomilor. Regula de bază este aceea de a tăia pomi în zile calde, când temperaturile trec cu 4-5 grade Celsius peste zero. Este de dorit ca zilele în care faci astfel de lucrări să fie urmate de nopți calde, cu temperaturi apropate de zero. Zilele noroase sunt cele mai bune, pentru că diferențele d etemperatură dintre noapte și zi sunt mici. La fel de bune sunt și zilele cețoase, din aceleaș motive. Pomii tăiați pot suporta taierile foarte bine, dacă temperaturile nu variaza foarte mult de la zi la noapte.

Livada în luna lui Brumar

Ce facem cu florile de casă în februarie? E important să fie udate superficial iar spațiile în care se află să fie bine aerisite. Luna februarie e potrivită pentru transplantări. Innoiește pământul şi pune plantele în ghivece curate. Astfel vor avea un start excelent când vor intra în perioada de vegetație. Plantele precum citricele şi bougainvillea trebuie transplantate numai dacă rădăcinile lor ies prin găurile de scurgere ale ghivecelor.

Livada cu pomi columnari

Plantele care stau numai în casă trebuie curățate bine și eventual tunse. Luna februarie este perfectă pentru aceste operațiuni. După mijlocul lunii poți trece la fertilizări și poți multa plantele în locri noi. Se vor adapta foarte bine și foarte ușor.

Februarie este cea mai scură lună din an și nu-i deloc întămplător. În felul acesta iarna este cel mai scurt anotimp, iar primavara vine mai repede!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply