Trei plante iubitoare de seceta

0

Trei plante iubitoare de secetă

Trei plante iubitoare de secetă – Ştim, e secetă, apa se raţionalizează, dar tu vrei neapărat un petic verde în grădină! Cel mai bine este să alegi de la bun început plante rezistente la uscăciune.

Trei plante iubitoare de secetă – AGAVE, MADE IN USA

Este o plantă impresionantă care seamănă oarecum cu Aloe. Este faimoasă datorită faptului că înfloreşte o data în viaţă, după aproximativ 50 de ani, şi apoi moare. Se foloseşte în amenajări datorită frunzelor lungi ca nişte săbii pe limbul cărora apar mici spini. Impresionantă este şi axa florală care poate atinge, la unele specii, înălţimea de 10 metri.

Citeşte şi Fructele pădurii din grădina ta

Agava este o plantă perenă care rezistă destul de bine şi la vremea mai rece. Dintre cele mai cultivate sunt Agave americana, cu dungi longitudinale de culoare galbenă, Agave striata şi Agave picta, care seamănă foarte bine cu Agave americana.

Trei plante iubitoare de secetăTrei plante iubitoare de secetă – LEAC BUN PE TIMP DE VARĂ

O altă plantă cunoscută mai ales datorită aplicabilităţii sale în industria cosmetică şi medicală este Aloe. Este o plantă suculentă cu un aspect plăcut care se îngrijeşte destul de uşor. Odată adaptată climei noastre, Aloe pot supravieţui chiar şi îngheţului, fiind astfel ideală pentru exterior.

Citeşte şi Buruienile, inamicii grădinii

Având aşa un specimen în curtea dumneavoastră, vă puteţi bucura nu numai de priveliştea fascinantă pe care o procură, ci şi de calităţile sale cosmetice. Dacă vă tăiaţi, puteţi rupe o frunză de Aloe, punând sucul pe rană pentru a se vindeca mai repede.

Cele peste 300 de specii de Aloe diferă în funcţie de formă şi de mărimea frunzei, dar şi a structurii plantei, unele crescând chiar şi la înălţimi considerabile. Cele mai folosite în amenajări sunt: Aloe polyphylla, care are formă de rozetă, Aloe striata cu flori roşii, Aloe pillansi, care este, de fapt, un arbore, şi, nu în ultimul rând, binecunoscută Aloe vera.

Trei plante iubitoare de secetă

Trei plante iubitoare de secetă – CEL MAI FRUMOS ARBUST AL PUSTIURILOR

Yucca filamentosa este destul de comună în straturile de flori din faţa blocului, dar acest lucru nu îi scade din valoare. Yucca era folosită de populaţia maya în urmă cu 2000 de ani ca medicament şi hrană. Indienii consideră Yucca cel mai frumos arbust al pustiurilor, îl idolatrizează de veacuri şi, datorită efectelor sale miraculoase, i-au dat denumirea de „arbore al vieţii”.

Citeşte şi Cerceluşii, soluţii pentru probleme frecvente

În locurile de baştină, planta poate ajunge până la 12 metri înălţime. Pe tulpina florală, aproape de vârf, se formează nişte flori sub formă de clopoţei care seamănă cu lăcrămioarele, doar ca sunt mult mai mari. Acestea pot fi albe sau galbene şi sunt puternic parfumate.

Citeşte şi 5 plante dragi pentru balcon

Şi această plantă este folosită în medicina alternativă, având capacităţi benefice de eliminare a toxinelor din organism. Nu necesită îngrijiri speciale, fiind tolerantă la secetă. Există foarte multe varietăţi şi specii, dar dintre cele mai cunoscute amintim: Yucca aloifolia cu marginile frunzelor de culoare galbenă, Yucca australis, care este de fapt un arbore, şi cea mai comună: Yucca filamentosa.

Citeste mai multer despre plantele rezistente la seceta, aici!

Articol publicat în revista Casa şi grădina
Text: Adriana Bărar
Foto: Fotolia.com – © laufer; norrie39; vladislav333222

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply