Trei obiecte de mobilier care pot fi înlocuite cu ușurință de o canapea

0

În majoritatea locuinţelor moderne, livingul este cea mai spațioasă încăpere a casei, dar și cea mai versatilă, dat fiind faptul că aici petrecem cam cea mai mare parte din timp atunci când ne aflăm acasă. Este locul în care te aduni împreună cu familia, îţi găzduieşti prietenii şi unde te retragi la finalul unei zile grele ca să te refugiezi într-un film bun, iar o canapea este piesa centrală a acestei camere.

Dacă plănuiești să îți reamenajezi livingul în totalitate sau pur și simplu simți nevoia să faci o mică schimbare pentru a da camerei o înfățisare mai spectaculoasă, unul dintre principalii pași este să achiziționezi o canapea nouă. Aceasta ar trebui să se afle de cele mai multe ori în centrul livingului și să fie vedeta încăperii. Dar ce te faci când în living nu ai loc pentru canapea, la ce renunți?

 1. Canapeaua poate fi înlocuitorul de succes al colțarului din living

Dificultatea cea mai mare apare, atunci când suntem puși în situația de a alege între o canapea cu/fără fotolii și un colțar. Care dintre acestea două este mai potrivită, care anume este în trend, de ce trebuie să ținem cont când le procurăm?

Colțarele fixe sunt canapele modulare formate din mai multe piese, de obicei 3 sau 5, în formă de L sau de U. Modelul preferat pentru un apartament este cel cu spătare pe ambele laturi și cel care include și un otoman pe care să-ți pui picioarele după o zi plină la muncă.

Similar cu canapelele clasice extensibile, colțarele extensibile vin cu unul sau două șezuturi culisante, care se extind până la lungimea colțului în formă de L/U, spătarul rabatându-se apoi la 90 de grade, pentru a ocupa locul lăsat liber de șezutul ce a fost culisat. Aceste modele de canapele sunt foarte populare, oferind aproape întotdeauna spații de stocare.  

Colțarele sunt ideale datorită generozității spațiului și a faptului că pot oferi soluții de amenajare pentru livinguri lungi sau pentru cele open space.  Găsești o gamă variată de colțare pe acaju.ro.

sursa photo: https://www.acaju.ro/produs/canapea-extensibila-harris-235x95x85cm/

Avantajele colțarelor

 • Impactul vizual creat de acesta este de mare efect, colțarele fiind reinterpretat de designeri în ultimul timp.
 • Colțarul este recomandat pentru încăperile generoase din punct de vedere al dimensiunilor. Folosind un astfel de articol, vom economisi mai mult spațiu, camera fiind astfel aerisită.
 • Foarte important la alegerea canapelei este și numărul de persoane care presupunem că o vor folosi în același timp. Colțarul oferă, în general, un număr de locuri mai mare decât o canapea normală.
 • Referitor la colțarele extensibile, datorită tehnologiilor avansate din zilele noastre, gradul de confort nu mai ridică probleme ca în trecut.
 • Dacă încăperea este, totuși, mare, poți opta pentru un colțar circular în mijlocul camerei, obținând un decor extravagant.
 • Spre deosebire de canapele care vin, de regulă, într-o singură bucată, colțarul este modular, fiind mai ușor de transportat. De asemenea, atunci când ai un colțar este mai ușor să reamenajezi deoarece părțile componente ale acestuia pot fi dispuse în mai multe variante de aranjare, făcând spațiul mai funcțional, în funcție de necesitățile tale. Cele mai căutate modele sunt cele de colțare modulare extensibile, deoarece sunt foarte practice, putând fi cu ușurință aranjate.

Majoritatea oamenilor tind să opteze pentru canapele

Fiind punctul de interes al unei încăperi, canapelele trebuie alese cu multă grijă. Extensibile sau nu, din piele sau materiale textile, clasice sau moderne, cu forme rotunjite sau în linii puternic conturate, canapelele oferă avantajul schimbărilor frecvente de decor.

 • Când alegi un colțar într-o culoare puternică sau cu un imprimeu bogat, ar trebui să iei în considerare faptul ca acesta va ocupa o suprafață mare din încăpere și va domina accentul de culoare și focusul acelei camere.
 • Colțarele ocupă mult spațiu, te descurci mai ușor cu o canapea fixă sau cu una extensibilă.
 • Canapelele extensibile, mai ușor de folosit, au aceleași funcții ca și colțarele extensibile și au mai ales spațiu de depozitare.

Analizează dimensiunile livingului tău înainte de a-ți alege canapeaua potrivită. Aceasta este una dintre caracteristicile cheie ale unei canapele, mai ales dacă apartamentul tău nu are o dimensiune generoasă.

Canapeaua de mărime ideală trebuie să se potrivească spațiului pe care ai plănuit să-l aloci acesteia, fără a crea senzația de micșorare a încăperii.

 • Dacă ai un living mai mic, nu vei putea alege o canapea imensă, trebuie să ții cont de design și de utilitate: alege o canapea practică, fără colțar, eventual cu spațiu de depozitare dedesubt. În cazul spațiilor mici, canapeaua inevitabil va fi în lumina reflectoarelor, tocmai de aceea pe lângă dimensiune, trebuie să iei în calcul un design atractiv, care să complimenteze întregul living.
 • Dacă ai un living mai mare, poți să alegi o canapea care să suplinească spațiul gol și care să aducă un plus de confort pentru fiecare membru al familiei. Îți poți permite să te gândești dacă ai vrea să te rezumi doar la o singură canapea mare sau dacă nu cumva ar fi mai bine să integrezi în acest spațiu două canapele de două locuri, orientate către o măsuță de cafea generoasă.
 • Dacă vrei ca viitoarea canapea să devină vedeta livingului atunci ai putea să te orientezi către o canapea în formă de L, rotunjită. Aceasta va ocupa mai mult spațiu, va putea găzdui mai mulți musafiri și cu siguranță se va remarca prin volumul și forma sa.

Sursa photo: https://www.acaju.ro/canapea-extensibila-previa-bej/

 1. Canapeaua este o alternativă ideală pentru pat

Cum putem ca într-un spațiu mic să avem și dormitor și living și spațiu de relaxare, iar din când în când să primim și musafiri? Dacă vrem cu adevărat să găsim o modalitate prin care să îmbinăm utilul cu plăcutul, și mai ales nu una temporară, atunci soluția ideală o reprezintă achiziționarea de la început a unei canapele extensibile. Posibilitatea de extindere este capacitatea unei canapele de a se transforma în pat, poate una din cele mai căutate funcții, mai ales dacă locuiești într-un apartament mic sau o garsonieră.

O canapea extensibilă este mai mult decât o simplă canapea, arată și funcționează ca o canapea normală, însă în câteva secunde poate fi întinsă și folosită pe post de pat de dormit. Cu alte cuvinte, canapeaua extensibilă trebuie să îndeplinească funcțiile unei canapele obișnuite dar și atribuțiile unui pat.

Canapeaua extensibilă ocupă mai puțin loc decât un pat și are și cu spațiu de depozitare. Spațiul de depozitare este o altă funcție importantă la toate canapelele extensibile, fiind spațiul ce permite ”ascunderea” lenjeriei de pat, pernelor și plăpumii. Acest spațiu devine deosebit de important în cazul unei garsoniere sau unui apartament mic, unde piesele de mobilier sunt puține și nu permit depozitarea multor lucruri.

Un aspect foarte important de care trebuie ținut cont înainte de a achiziționa o canapea extensibilă este frecvența folosirii extensiei. Nu este bine să faceți rabat de la calitate, deoarece un somn neliniștit, datorat spațiului de dormit inconfortabil, poate avea repercusiuni asupra sănătății.

Când alegeți o canapea extensibilă trebuie să vă uitați și la materialele utilizate în umplerea pernelor șezutului și spătarului. Umplutura pernelor depinde de sistemul de construcție și delimitează gradul de confort al canapelei. Umplutura cu puf natural reprezintă o variantă costisitoare, intrând în categoria de lux, în schimb umplutura artificială oferă fermitate pernelor, indiferent de presiunea la care au fost supuse, iar costurile sunt mai scăzute.

 1. Canapeaua poate înlocui în mod practic fotoliile

Indiferent de stilul pe care îl alegem, piesele de mobilier indispensabile din orice living sunt o canapea confortabilă și unul sau două fotolii. Ele sunt principalele elemente de decor, responsabile pentru realizarea atmosferei intime și comode cu gustul de acasă, ce nu lipsesc din nici o sufragerie și care acționează ca un tot unitar.

De cele mai multe ori, canapeaua și fotoliile pot fi achiziționate împreună, ca și set, însă nu este o premisă obligatorie, ele putând fi cumpărate și separat. Mai ales în situațiile în care ai deja un set cu canapea și fotolii, însă din diverse motive unele piese prezintă semne de uzură și trebuie schimbate.

Întotdeauna însă optăm, dacă spațiul o permite, pentru o canapea, pentru confort, socializare și economie de spațiu. În aceleași considerente putem înlocui vechiul fotoliu cu o canapea de dimensiuni mai mici și cu o formă mai deosebită, pe care o vom poziționa în fața celeilalte canapele, eventual separate de o măsuță de cafea.

Fotoliile extensibile sunt ideale în spații în care nu ți-ai putea imagina un pat. Se potrivesc perfect în orice cameră, indiferent de dimensiunile acesteia și își dovedesc eficiența de fiecare dată când se instalează pe neașteptate un musafir la tine acasă.

sursa Digital Workforce
sursa photo: https://www.shutterstock.com/

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply