Trandafirii au un farmec inegalabil

0

Trandafirii s-au numărat dintotdeauna printre cele mai iubite flori, grație frumuseții și parfumului lor irezistibil. Din fericire pentru iubitorii acestor flori, există diverse tipuri de trandafiri, dintre care îi poți alege pe aceia care îți plac cel mai mult și care se potrivesc cu stilul grădinii tale. Orice tip de trandafiri ai alege, grădina ta are numai de câștigat la capitolul estetică. Iată mai jos trei tipuri de trandafiri care își pot găsi loc în grădina ta.

trandafirii trandafiri arbusti
Foto: Flori Lixăndroiu

Trandafirii arbuști fac tufe foarte frumoase. Arată bine cultivați pe spații mari, cu gazon. Dacă în vecinătate se află și o apă (de preferință, marea), decorul capătă un aer romantic cuceritor. Trandafirii arbuști din imagine sunt foarte potriviți pentru un astfel de decor, având talie joasă, port compact și o înflorire bogată.

trandafirii trandafir Thalia
Foto: Flori Lixăndroiu

Trandafirii cu flori mici, ce seamănă cu măceșul, vor da o notă aparte grădinii tale. Florile lor mici pot fi simple sau duble, iar gama cromatică este diversă, așa că ai toate șansele să găsești unii care să-ți placă și să se integreze în decor. Aceștia pot fi scunzi sau se pot înălța pe tulpini înalte – dacă sunt cultivați altoiți pe trunchi.

trandafirii trandafiri pe trunchi
Foto: Flori Lixăndroiu

Trandafirii care cresc pe trunchi arată și ei foarte bine și reprezintă o alternativă la trandafirii “clasici”. Când îi plantezi, așază tulpina puțin oblic și apoi leag-o cu un țăruș vertical. De asemenea, este bine ca toamna să protejezi coroana cu materiale de protecție permeabile la aer.

Articol adaptat din revista Casa lux – iunie 2013, iunie 2011, ianuarie 2013

Autor: Flori Lixăndroiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply