Tradiţii de sărbători – vechi şi noi II

0
www.pixabay.com
Dragi cititori,
Continuăm articolul început aici, despre tradiţii de Crăciun.
Poţi alege dintre toate acestea câteva tradiţii perfecte pentru familia ta sau, şi mai bine, poţi pune bazele unor obiceiuri noi de Crăciun, care să fie doar ale familiei tale; unele familii poartă pulovere asortate cu motive crăciuneşti, fac un portret de familie în fiecare an, călătoresc într-un oraş diferit, pregătesc un nou fel de mâncare cu carne de porc. Ţi-am pregătit o listă cu 5 idei pentru o nouă tradiţie de Crăciun în familia ta:

  1.  Brad pentru copii. Ia un pui de buxus sau tuia la ghiveci şi lasă copiii să îl decoreze ca pe un brad de Crăciun, de la începutul lui decembrie. Dacă se plictisesc, nicio problemă, îl pot dezgoli şi redecora de câte ori vor, iar după sărbători, îl poţi planta în grădină.
  2. Cutia de Ajun. Cu o seară înainte de cadouri, pentru că aşteptarea este grea, poţi crea o cutie magică, un fel de kit util pentru a trece mai repede timpul până la Crăciun. Acesta poate conţine lucruri utile pentru o seară de film tematic, de exemplu: pijamale noi, mix pentru ciocolată caldă, biscuiţi, un DVD cu un film de Crăciun.
    www.pixabay.com
  3. Voluntariat. Crăciunul este despre iubire, familie şi dăruire, aşa că o frumoasă tradiţie poate fi ajutorul oferit celor mai puţin norocoşi. Fie că mergi cu întreaga familie la un orfelinat cu câteva punguţe cu dulciuri sau la un azil de bătrâni cu o listă de colinde şi cântece despre Naşterea Domnului sau poate copiii vor alege din jucăriile vechi câteva pentru donat – toate acestea ne amintesc de adevărata însemnătate a sărbătorilor de iarnă.
  4. Scrisoare către sine. Când despodobim bradul şi punem ornamentele la loc în cutii pentru anul viitor, putem scrie câte o mică scrisoare personală, cu lucruri pentru care suntem recunoscători, ce vom încerca să facem mai bine în următorul an şi ce ne dorim să împlinim. Astfel, peste un an le putem citi şi vedem unde ne aflăm.
  5. Fă o plimbare în ajunul Crăciunului şi uită-te împreună cu cei mici la luminiţele puse prin oraş, la case şi în locurile publice. Fă o sumedenie de poze drept amintire.

 
Text: Cătălina Vieru
Foto: www.pixabay.com
*Acest articol este inclus parţial în revista Practic Idei nr. 12/2016.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply