Tonul dat de o gravură orientală

0

Tonul dat de o gravură orientală – O ambianță plină de parfum și mister s-a concretizat într-un  spațiu nu foarte amplu. Trimiterile către tărâmurile orientale conferă un plus de savoare acestei băi elegante.

oriental-1

Atent dozate, elementele deco din registre diferite dau un plus de originalitate.
Tapetul are prețul de 140 lei/rola (L 1.000 x l 52 cm), iar consola antichizată costă
210 lei. Ambele sunt disponibile la Interioare Frumoase

Povestea acestei amenajări nu a stat sub semnul uzanțelor încă de la bun început, în sensul că nu au fost urmați pașii obișnuiți în alegerea stilului sau al culorilor. Punctul de pornire l-a reprezentat de această dată gravura ce are în centru un El-Zorab stilizat. Lucrarea plastică este una dintre favoritele proprietarei, care și-a dorit să îi găsească un loc de expunere special acestui tablou. Designerul Irina Solomon, care a amenajat întreaga vilă, pe care noi am prezentat-o pe larg în numărul patru din acest an al revistei, a decis să folosească tematica tabloului ca laitmotiv pentru decor. 

oriental-2

Proprietara are o colecție impresionantă de ștergare și țesături vechi, care și-au găsit aici locul ideal de expunere. În cadru mai există oglinda de la Exotique (800 lei),   lavoarul alămit, de la aceeași firmă (528 lei) și dulapul sculptat, tot de la Exotique (968 lei).

oriental-3

Am avut două elemente principale, în jurul cărora am creionat scenografia. În primul rând, mi-am dorit ca atmosfera să poarte ceva din farmecul oriental și, în egală măsură, decorul trebuia să fie unul elegant, pentru a fi în deplină armonie cu  amenajarea întregii vile“, ne-a explicat Irina Solomon. A ales materiale de finisare dintre cele mai prețioase. Deoarece este o baie de serviciu, unde nu există cabină de duș sau cadă – și implicit gradul de umezeală este scăzut –, a fost posibilă montarea unui parchet masiv, iar pereții au fost îmbrăcați în tapet și lambriuri de lemn, sculptate manual.

Irina-Solomon

Irina Solomon, scenograf și designer, www.irinasolomon.ro

Text: Mariana Nicolae, Foto: Sorin Iacob

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply