Toamnă – 5 idei pentru a-i ura "bun venit!"

0
woman-995437_1920
www.pixabay.com
Dragi cititori,
Pentru că astăzi este echinocţiul de toamnă şi intrăm oficial în acest anotimp, iată câteva idei de a ne decora grădinile pentru a-i ura “bun venit!”.

 1.  Crizanteme. Cât mai multe şi de cât mai multe feluri! Acestea sunt florile toamnei şi nu trebuie să lipsească din nicio grădină.
  harvest-975246_1920
  www.pixabay.com
 2. Dovleci comestibili sau decorativi. Sub orice formă ar fi, dovlecii vestesc o toamnă bogată. Transformaţi un mic spaţiu din grădină într-un piedestal pentru aceste delicioase roade ale toamnei, folosind o băncuţă veche, o roabă vopsită sau, pur şi simplu, un coş de nuiele umplut cu aceştia.
 3. Ghirlande din foi de porumb. De fapt, orice ţine de porumb uscat este perfect pentru un decor de toamnă. Cocenii pot fi grupaţi în snopuri şi prinşi cu sfoară de gard, ştiuleţii roşiatici (cu sau fără boabe) pot fi înşiraţi pe o sfoară deasupra uşii,
  thanksgiving-1676460_1920
  www.pixabay.com
  iar foile uscate pot fi adunate în ghirlande ce decorează anexele din curte, poarta sau intrările în casă.
 4. Culorile. Nimic nu aduce sentimenul de “toamnă” în sufletele noastre mai repede ca paleta de culori specifice acestui anotimp: portocaliu închis, maro, galben uscat, roşiatic. Fie că aduni frunze uscate în diverse culori şi le afişezi pe un panou sau într-un vas, fie că vopseşti terasa în culori calde sau doar adaugi elemente de decor în aceste nuanţe, sigur culorile vor contribui la spectacolul tomnatic din grădina şi casa ta.
 5. Căldura. Şi pentru că o zi de toamnă este rece, o încălzim adăugând pernuţe şi pături pe băncile din foişor sau terasă, astfel încât oaspeţii noştri să se simtă confortabil. În plus, lumânările aprinse, ceaiul cald şi uleiurile aromate sigur vor crea o atmosferă de toamnă excelentă!

Să aveţi parte numai de lucruri frumoase în acest anotimp!
Text: Cătălina Vieru
Foto: www.pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply