Tipuri de izolație – vezi care este cea mai potrivită variantă pentru locuința ta!

0

Dacă deja ai construit locuința visurilor tale și te afli în etape de finisare a pereților interiori și exteriori trebuie să ai în vedere un lucru extrem de important, și anume acela al izolației locuinței.

Izolația locuinței menține aerul cald în interior atunci când afară este frig și pe cel cald la exterior atunci când avem de-a face cu veri caniculare. Printr-o bună izolație a casei, prețurile facturilor lunare de întreținere, mai ales cele din timpul iernii vor fi reduse, fiind un mare avantaj.

Confortul termic al locuinței este bine analizat de arhitect și de aceea trebuie să pui în aplicare toate cele spuse de el. Urmărirea cu atenție a tuturor pașilor din proiectul de execuție va avea drept consecință construcția unei case mult mai rezistente în timp, dar și foarte călduroasă iarna. Consumul redus de energie, eliminarea riscului de condens și, astfel, de apariție a mucegaiului și igrasiei sunt câteva lucruri pe care trebuie să le ai în vedere odată cu execuția lucrărilor de izolație a casei, fiind avantaje reale pentru orice tip de construcție. Ca atare, dacă vom avea în vedere izolația casei vom putea fi siguri de amortizarea cheltuielilor într-un termen cât se poate de scurt.

În funcție de tipul clădirii, dar și de zona în care se află construcția poți alege un anumit tip de izolație. Este de la sine cunoscut că vata minerală este considerată aproape cel mai bun material izolator, fiind recomandată de constructori atunci când este necesară izolația acoperișului, dar și atunci când vine vorba despre pereții exteriori.

Izolația cu vată minerală de sticlă și vata minerală bazaltică

Aceasta poate fi considerată o bună variantă de izolație pentru locuința ta. Atunci când vorbim despre izolații termice trebuie să cunoști că izolația pereților exteriori trebuie făcută cu materiale de cea mai bună calitate, astfel încât să se asigure o bună protecție acestora. Putem spune că vata minerală de sticlă, dar și vata minerală bazaltică sunt două materiale ce permit și o bună izolație fonică, pe lângă proprietățile lor termice. De asemenea, se recomandă folosirea lor mai ales pentru izolații termice ale acoperișurilor și podurilor și trebuie să se cunoască că ele nu sunt materiale inflamabile, asigurând o bună protecție locuinței în caz de incendiu.

Atunci când alegi vata minerală bazaltică sau vata minerală de sticlă trebuie să știi că acestea prezintă o bună rezistență la umezeală, asigurând protecție pereților pentru mucegai și igrasie, sunt foarte rezistente, asigură o bună ventilație și nu dau voie microorganismelor să își facă apariția.

Izolația cu fibre de celuloză

Aceasta este una dintre variantele moderne de izolație, fibrele de celuloză fiind considerate ecologice. Pentru fabricarea fibrelor de celuloză necesare la izolație se utilizează hârtia de ziar. Ca atare, am putea spune că izolația cu fibre de celuloză este una cât se poate de naturală, lemnul, drept materie primă pentru hârtie, având proprietăți foarte bune încă din cele mai vechi timpuri.

Izolația cu polistiren expandat

Putem spune că izolația cu polistiren expandat are cele mai mici costuri și tocmai de aceea este un material extrem de cunoscut, fiind folosit aproape peste tot, în izolația pereților exteriori ai locuinței. Acesta oferă o bună izolație locuinței, însă de-a lungul timpului au existat și păreri contrarii, fiind considerat un material nu tocmai sănătos pentru pereți. Plăcile de polistiren expandat de la emenatwork.ro se pot monta ușor, nefiind nevoie de foarte multă muncă.

Izolația cu polistiren extrudat

De obicei, se recomandă izolația fundațiilor, pervazurilor geamurilor și ușilor, așa cum este folosit și în zonele predispuse umezelii, acolo unde se pot produce anumite infiltrații. Este un material tare, care oferă numeroase avantaje pe termen lung și în mod special al protecției pereților de umezeală și infiltrații.

Citeste si:

 

Sursa foto: pixabay

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply