Ține evidența cheltuielilor

0

Monica Viericiu
Abia ai luat salariul și a și dispărut? Află unde se duc banii și cum ai putea reduce din cheltuieli.
Caută să nu mai cumperi pe datorie de la magazine, evită împrumuturile bancare (dobânzile sunt mari!) și notează pe un carnet toate cheltuielile făcute, pe cele preconizate și veniturile. Astfel vei vedea unde se duc banii și cum poți reduce costurile.
Insteresează-te și de varianta unei refinanțări, care ar putea fi mai avantajoasă decât creditul pe care îl ai în derulare. Încearcă să te ocupi singur de micile reparații din gospodărie, nu mai chema instalatorul pentru orice fleac, spală mașina acasă și așteaptă promoțiile sau perioada reducerilor pentru a achiziționa produse cu valoare mai mare și folosință îndelungată, gen frigidere, centrale termice, mobilier etc. Nu alerga doar după ce este mai ieftin, compară prețul produselor și perfomanțele acestora. Caută electrocasnicele cu clasă energetică mai eficientă chiar dacă te costă un pic mai mult, economia se vede în consumul de energie electrică. Păstrează bonul/ factura pentru garanție, alfel pierzi dreptul de a mai beneficia de reparații gratuite dacă produsul se defectează.
Un aspect de luat în calcul îl constituie și vacanțele, pe care le poți petrece foarte plăcut și în locuri deosebite fără să plătești o avere, totul este să faci rezervările cu foarte mult timp înainte, chiar cu 6-10 luni, să profiți de ofertele speciale de la târgurile de profil. Totuși să fii conștient că aceste rezervări presupun și riscuri, de aceea apelează doar la firme foarte serioase și ia în calcul și modalitățile de a reduce la minim paguba, în caz că din anumite motive nu vei putea merge. Citește cu atenție contractul, să fii sigur pentru ce semnezi. În unele cazuri, dacă anularea călătoriei se face cu mult timp înainte, se returnează integral prețul plătit sau se percepe un comision minim. Totul este să știi exact condițiile.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply