Tine casa perfect curata cu aceste noua reguli

0

casa perfect curata (2)

O casă perfect curată mereu, pare un vis și un deziderat imposibil. Cu toate acestea se poate, dacă înlocuiești și respecți câteva din obiceiurile rele care strică ordinea și curățenia din casă cu aceste nouă trucuri. Este vorba despre o strategie simplă pe care o poți respecta, la început cu puțină ambiție și voință. Toate aceste trucuri care țin casa curată îți vor intra în rutină, iar avantajul de a avea o casă curată mereu este evident.

Iată ce trebuie să faci pentru a ține casa perfect curată mereu, dar fără prea mare efort.

1. Pune în coșul de rufe murdare, seara, în fiecare seară, hainele murdare. Ideal este să le pui pe categorii, iar în momentul în care ai cantitatea necesară de rufe murdare pentru o mașină, să le speli. Folosește posibilitatea de a programa mașina de spălat. Rufele se spală singure, și le poți avea bune de întins exact la momentul în care poți face asta, fie când revi acasă, fie dimineața, în loc de gimnastica de înviorare.

2. Fă ordine pe măsuța din sufragerie de fiecare dată când este nevoie. Nu lăsa niciodată aglomerație în hol. Pune toată familia la treabă și învată-i că hainele nu trebuie depozitate în cuierul din hol, ci în dulapurile lor. La fel și cu pantofi! Fă un sertar special pentru facturi, chitanțe și alte astfel de documente. În felul acesta nu vor sta la vedere și vei ști unde să cauți! Nu lăsa în hol nici un vas, coș sau alt obiect care poate să devină loc de depozitare. În cateva zile orice vas din hol se va umple cu chei, facturi și tot felul de mărunțișuri initile, care strică ordinea din casă.

casa perfect curata (1)Utilizari ale otetului in curatenie

3. Curăța pe loc. Aceasta este una din cele mai bune reguli. Tot ceea ce se murdărește trebuie curățat pe loc, în felul acesta murdăria, indiferent despre ce este vorba nu se adună. La fel procedează cu orice alte pete sau locuri murdare. Când vezi un loc cu probleme, rezolvă-l pe loc. De cele mai multe ori poți face asta în câteva minute. Dacă amâni va dura mult mai mult și va strica ordinea și curățenia din casă.

4. Vasele murdare putine se spală repede și ușor. Deci spala vasele frecvent sau, dacă ai, pune-le imediat în mașina de spălat. La fel și cu aragazul. O pată mică se curăța imediat. E valabil și pentru cuptor! Curăță-l repede de fiecare dată după ce-l folosești. Stropii se curață foarte ușor când sunt urme proaspete și cumplit de greu dacă amâni. (Știu că știi asta, dar ce nu înțeleg este de ce nu facem așa….)

5. Nu păstra lucruri inutile. Reviste, ziare, pliante, sticle goale, borcane, pungi de plastic, cuti și altele. Nu face depozit de lucruri inutile pe principiul ca ”poate îmi vor trebui”.

6. Cele trei lucruri fundamentale de făcut în fiecare zi: aerisește camerele și fă patul dimineața, curată chiuveta de la baie, pune un prosop curat la bucătărie și mătură în bucătărie și pe hol. Totul, însumat, înseamnă cel mult zece minute!

casa perfect curata (3)7. Nu lăsa să se adune. Este valabil pentru tot! În casă lucurile toate au un circuit al lor care se repeta. Strategia este folosești și pui la loc. Este valabil pentru tot! Pentru vase, haine, curate sau murdare, lucuri, oricare ar fi ele. Este infinit mai ușor să pui la loc decât să le lași la întâmplare. Calculat și cronometrat vei consuma mai puțin timp, cu avantaje certe, dacă respecți ciclul întreg decât să-l amâni. Totul ține de puțină ambiție și organizare. Uneori pauza de publicitate din timpul filmului este timpul necesar pentru a curăța la baie, a pune vasele la loc sau a pune o mașină cu rufe murdare la spălat. Iar în două reprize de publicitate poți întinde rufele. Totul ține doar de organizare!

8. Sterge praful în fiecare cameră pe rând. Azi în dormitor, mâine în camera de zi și tot asa. În principiu vei șterge praful în fiecare cameră la fiecare 3-4 zile. Iar casa ta o să fie curată!

9. Aspiratorul la îndemână. S-a realizat un studiu care a dovedit că dacă aspiratorul rămâne montat și la îndemână, timpul consumat pentru curățenia din casă se reduce la jumătate, iar casa este mult mai curată. Deci, lasă aspiratorul montat, într-un loc care să fie la îndemână. Nu mai strânge cablul aspiratorului. Dacă poate rămâne mereu în priză este și mai bine. Folosește-l mereu când ai nevoie, ideal la fiecare două zile, pe rând pentru fiecare cameră. Totul îți va lua 10-15 minute, la fiecare două zile, și vei avea casa perfect curată, cu foarte puțin timp pierdut și mult mai puțin efort!

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply