Tendinte și stil în alegerea parchetului

0

Cererea pentru parchet a crescut, iar trendul se menține ridicat. Piața actuală oferă opțiuni variate pentru a veni în întâmpinarea celor mai exigente dorințe. Parchetul este deja o alegere populară când vine vorba de amenajarea unui spațiu. Modern și elegant a atras interesul tot mai mare al cumpărătorilor.

Parchetul are farmecul de a oferi o notă sofisticată încăperii, în special în spațiile mijlocii sau mari. Culorile sunt dintre cele mai diverse, parchetul se afla într-o continuă dezvoltare și este astăzi adoptat în aproape toate încăperile casei, inclusiv bucătărie. De asemenea, datorită tehnologiei avansate există inclusiv parchet rezistent la apă, ce poate fi folosit în baie. Cumpară parchet și alege așadar din gama variată de opțiuni care îți este pusă la dispoziție.

Parchet de culoare închisă

Parchetul cu nuanță închisă este impunător, elegant și se recomandă să facă contrast cu piese de mobilier în tonuri deschise la culoare. Un parchet închis este foarte frumos, ține cont că va oferi încăperii senzația de mai puțin spațiu, totodată și praful va fi vizibil foarte ușor.

Parchet de culoare deschisă

Tonurile deschise ale parchetului, așadar gama culorilor luminoase fac ca spațiul să arate mai mare, deschis, oferă încăperii o atmosferă caldă, primitoare, relaxantă. Astfel, dacă apartamentul are o suprafață mai mică sau în cazul unei garsoniere, se va opta pentru parchetul luminos și cald.

Parchetul de culoare gri

O tendință foarte iubită este parchetul în nuanțe de gri. Această culoare neutră și calmă a fost adoptată cu succes în tot mai multe dintre locuințe. Ușor de asortat cu mobilierul, devine o optiune iubită tocmai datorită neutralității lui. Poți opta pentru pereți albi și încăperea ta va arăta spațioasă, caldă, modernă.

Textura parchetului

Primul lucru la care ne gândim atunci când alegem parchetul poate fi culoarea și grosimea, însă textura este și ea un criteriu important. Speciile diferite de lemn influențează modul în care parchetul arată, caracteristicile suprafeței vor contribui desigur la unicitatea lui. Aspectul rustic al parchetului este o opțiune, se adaugă și cel rafinat sau natural, texturile diferă si este bine să alegi și în functie de acestea. Dimensiunile plăcilor de parchet vor contribui și ele în final la atmosfera casei.

Trendul este în favoarea pardoselilor din lemn, foarte durabile și ecologice, dorința se îndreaptă spre aspectul natural. Eleganța și nota unică fac ca parchetul să fie căutat, iubit, o soluție fiabilă pentru o atmosferă a casei așa cum fiecare proprietar își dorește.

Sursa foto: pexel.com
Sursa text: Agentia Digital Workforce

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply