Suveniruri din vacanţă, cu scoici şi muşchi verde

1
Ecaterina Ionela Stancu
Ecaterina Ionela Stancu
Ecaterina Ionela Stancu, sat Băduleasa, com. Putineiu, jud. Teleorman
Dragă redacţie,
M-am întors din vacanţă cu multe suveniruri, constând în trei plase cu scoici şi una cu muşchi verde de pădure şi am început imediat lucrul la suveniruri.
Primul lucru pe care l-am realizat a fost o ramă foto cu scoici. Pe o ramă simplă am lipit cu aracet melcişori şi diverse specii de scoici. A doua ramă este cu muşchi de pădure pe care, după ce l-am cules, a trebuit să îl pun la uscat (îşi păstrează culoarea verde). Am luat mai multe firicele, le-am tăiat codiţele maronii şi le-am lipit tot cu aracet, pe o ramă simplă. Trebuie presat bine astfel încât să pătrundă lipiciul printre toate firicelele, să nu aveţi surpriza să se destrame mai apoi. La final am pus în colţuri flori nemuritoare roz culese de pe câmp. Mai trebuie doar să developez pozele din vacanţă, căci ramele le am deja. Vechiul meu ceas are acum haine noi! Are ziduri din scoici şi acoperiş din foiţă de hârtie, iar la cornişe felinare din melcişori. Scoicile se găuresc uşor cu un cui subţire, un ciocan şi răbdare. Hârtia se rupe bucăţele mici şi se dă prin soluţie din aracet amestecat cu apă, apoi se ia cu o pensetă şi se lipeşte pe abajurul ceasului.
Sper ca ideile mele să vă inspire! Mulţumesc pentru publicarea scrisorii mele în numărul 9/2016 al revistei şi pentru premiul acordat! Spor la lucru tuturor!
 

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

Leave A Reply