Stilul traditional. Organizare si functionalitate

0

stilul traditional (4)Stilul traditional este unul din cele mai comune solutii in decorarea caselor. La fel ca in desingul vestimentar si casa poate avea stiluri care vorbesc de o anume orientare in decoratiunile interioare.

Exista stilul traditional, stilul formal (folosit in birouri si camere de lucru), stilul casual (in camerele de zi sau in cele de familie) si stilul contemporan, pentru cei care sunt in pas cu moda.

Fiecare are caracteristicile lui, dar imbinarile si amestecurile intre aceste stiluri trebuie facute cu atentie pentru a nu transforma casa/camera intr-o invlalmasala.

Citeste si: O casa boema cu stil

Stilul traditional poate avea amprente rustice sau moderne, clasice.

stilul traditional (5)Stilul traditional este confortabil si are un aer familiar. In primul rand acesta prespune organizare si folosirea pieselor de mobilier tipice: fotolii si masa din mijlocul lor, masa in centrul camerei si scaunele aferente, bufetul, patul de mijloc, dulapul clasic, comoda si masa de toaleta.

Bibiloteca este si ea in linii traditionale, la fel si canapeaua.

Citeste si: Stilul frantuzesc. Eleganta si romantism

Stilul traditional se potriveste oricarui tip de locuinta, atat in casele spatioase, cat si in cele mai mici.

Stilul traditional nu inseamna sa folosesti mobila din casa bunicilor, desi unele din piesele de mobilier sunt adevarate comori pe care merita sa le pastrezi si sa le pui in valoare.

Citeste si: Casa unui designer

stilul traditional (1)Stilul traditional este calm, ordonat si previzibil, iar piesele de mobilier seamana intre ele.

Mobila si accesoriile sunt uneori perechi si tind sa fie plasate in centrul cemerelor, sunt clasice si pot parea demodate, desi nu sunt.

Stilul traditional nu aduce nimic surprinzator, iar piesele se potrivesc, se completeaza si se armonizeaza. Stilul este unitar, monolitic, iar piesele de mobilier sunt extrem de functionale, chiar in detrimentul confortului

Cromatica in stilul traditional este cat mai apropiata de culoarea naturala a lemnului, care este pus in valoare la potentialul sau maxim.

Camerele decorate in stil traditional si nu au nimic extravaganant. Dar sunt calde si prietenoase, desi uneori se poate pierde la capitolul confort.

Sursa foto: goodfon

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply