Stilul rustic cu mobila din lemn

0

Pune in evidenta textura lemnului si anima atmosfera folosind textile.

Iata un tip de amenajare ce se potriveste in special persoanelor care, satule de accesoriile si finisajele high tech, ar prefera in orice moment o escapada in zonele in care inca se mai pastreaza traditiile si obiceiurile de odinioara. Acesta este si motivul principal pentru care majoritatea  pensiunilor din zonele montane opteaza pentru acest stil.
– Fie ca iti doresti o atmosfera furata parca din amintirile din casa bunicilor de la tara, pe cand scotoceai cu mare interes prin podul prafuit, sau un episod de poveste din “Heidi, fetita muntilor”, alege piese de mobilier din lemn masiv, cu finisaje aparent neslefuite, brute, rudimentare, in culori deschise, calde.
– Combina-le pentru un aer cat mai intim cu fibre naturale, panze, tesaturi lucrate manual, cu elemente decorative specifice zonelor rurale.
– Alege textile in culori diferite si joaca-te cu ele pentru a obtine contraste. Orice interior are nevoie de contraste si dominante, astfel incat rosul, verdele si albastrul sunt oarecum culorile definitorii rusticului.
– Micile detalii sculpturale si elementele de fier folosite la manere, balamale si unele obiecte decorative sunt accente ce nu trebuie sa lipseasca intr-o astfel de incapere. Targurile de mestesuguri si arta populara traditionala te pot inspira.

Articol publicat in revista Casa si gradina, editia octombrie 2011
Foto: HGTV

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply