Stilul contemporan. Pragmatism si utilitate

0

Stilul contemporan este solutia cea mai comoda pentru amenajarile interioare. O definitie a stilului contemporan inseamna simplitate, mult spatiu, culori neutre, pragmatism si utilitate. Stilul contemporant este complet diferit de stilul minimalist, dar se poate inspira din principiile si detaliile acestuia, si este altceva decat stilul clasic, caracterizat printr-o anume opulenta, dar poate avea accente de decor care sa sugereze clasicul.

stilul contemporan

Citeste si: Stilul personal. Amenajari pe gustul tau

Stilul contemporan este comod, simplu si eficient. Una din marile avantaje pe care le are stilul contemporan este capacitatea acestuia de a se adapta, trasforma si personaliza usor.

Stilul contemporan – caracteristici si strategie

Desi are limite foarte largi, care se pot transforma si filtra in functie de nevoi si de personalitate celor care locuiesc in casa, stilul contemporan are cateva caracteristici care il definesc.

Stilul contemporan (2)Stilul contemporant are culori mai ales reci si neutre, de baza fiind albul, crem si maro. Zonele de intimitate merg pe tonuri de  mov, verde deschis si gri. Stilul contemporan exclude contrastele si culorile tari, dar accepta si tolereaza accentele colorate. Diversitatea fiind una din caracteristicile care definesc stilul contemporan, poti colora un perete, poti sa folosesti mobilier in culori vii care sa focalizeze atentia, dupa cum sunt binevenite si petele de culoare, dar si accentele in nuante tari.

Citeste si: Stilul industrial

Liniile pieselor de mobilier in stilul contemporan sunt simple, regulate, organizate si fara elemente de decor in exces.

Lemnul si piatra sunt principalele materiale care compun detaliile stilului contemporan. Cu alte cuvinte asta inseamna podele de lemn sau parchet, gresie si piatra naturale, atent finisata, mobila simpla, moderna, care se combina si se completeaza usor si firesc. Accentele care dau personalitate locului sunt cele metalice, ceramice sau din sticla, stilul contemporan fiind foarte tolerant cu aceste completari, tocmai datorita monotoniei si liniaritatii sale.

Citeste si: Stilul minimalist. Principii si caracteristici

Stilul contemporan (3)Unul din pacatele pe care le are stilul contemporan este simplitatea si senzatia de rece si auster pe care o poate genera, dar aceasta problema, mai ales in decorurile monocrome, se poate rezolva prin detaliile si accesoriile decoratiunilor interioare.

Perdele, draperii, covoare si corpuri de iluminat pot sa indulceasca si sa personalizeze un decor contemporan auster. Tablourile, fotografiile de familie si pisele de decor clasic sau baroc pot sa coloreze o ambianta contemporanta. Foarte potrivite si usor de integrat intr-un ansamblu decorat contemporan sunt posterele si fotografiile de autor, mari, inramate simplu si asociate simetric. Ideea este excelenta in camera de zi, in hol si chiar in bucatarie.

Citeste si: Casa nordica si stilul scandinav

Pentru stilul contemporan sunt caracteristice elementele decorative mari care sa aiba rolul de centru de interes in camera. Element decorativ mare poate fi considerat si un fotoliu vitage, si un lampadar deosebit si o oglinda, dar si un tablou clasic ori alte piese de arta. Secretul este ca aceste elemente de decor sa fie unice.

Simetria este o alta caracteristica a stilului contemporan, aceasta generand organizare, intr-un mod practic si comod.

Stilul contemporan (4)Stilul contemporan se afla in stransa legatura cu stilul minimalist, in special atunci cand vine vorba de mobilier. Este eliminat total din discutie mobilierul masiv si sofisticat si este inlocuit cu tot ceea ce inseamna functional. Acesta din urma ofera solutii practice, legate de depozitare si de viata de zi cu zi a familie.

Citeste si: Stilul traditional. Organizare si functionalitate

Stilul contemporan se preteaza pentru toate camerele, este usor de variat, este pretabil la schimbari si transformari, dar este in egala masura comod si elegant, in acelasi timp fiind si functional dar si extrem de adaptabil fiind capabil sa raspunda la nevoile oricarei familii.

Sursa foto: ©ostap25/Fotolia / FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply