Sticle decorate cu bănuți

0

Dacă te tot împiedici prin casă de monede cu valoare foarte mică, pe care nu te mai înduri să le cari cu tine, atunci uite un mod în care le poți folosi: să creezi decorațiuni. Noi am folosit sticle de la vin pentru acest proiect, dar foarte bine arată și vazele mai vechi. Iată ce îți trebuie și cum se procedează!

Pentru sticlele decorate cu bănuți ai nevoie doar de sticle goale sau alet recipiente din sticlă cu suprafața netedă de preferință, vopsea neagră, pensulă, bănuți, pistol de lipit cu silicon.

Cum procedezi: speli foarte bine sticlele, le degresezi și le lași la uscat. Dacă au urme de adeziv de la etichetă, le cureți cu diluat de vopsea ori acetonă. Aplici pe sticle un strat de vopsea neagră. Noi am folosit una acrilică aplicată cu o pensulă ceva mai lată și a fost nevoie de 2 straturi pentru a obține o suprafață uniformă. Pentru mai multă eficiență, cumpără vopsea la spray, se aplică mai ușor.

După ce vopseaua s-a uscat complet, lipești bănuții cu pistolul de silicon. Poți acoperi întreaga suprafață sau concepe un model în genul imaginat de noi.

Foto: Mihai Nicolae

Sfat: ai grijă ca bănuții să fie cât mai apropiați și distribuiți uniform, dacă alegi să acoperi întreaga suprafață a sticlei. Așază-i întotdeauna pe aceeași față, să ai unitate în compoziție. În decorațiunile rezultate poți pune și flori.

Mult succes!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply