Tipuri de vopsea în funcție de aspectul final

0

Urmează să îți zugravești pereții și încă nu ai hotărât ce vopsea să alegi? Există multe criterii de care trebuie să ții cont, iar unul dintre cele mai importante este aspectul final. Acesta trebuie să fie estetic, dar în același timp să se potrivească personalității tale și a locuinței.

Iată care sunt tipurile de vopsea în funcție de luciul lor:

Vopseaua clasică

Este acel tip de vopsea cu cea mai mică cantitate de luciu. Cel mai mare avantaj al său este că ascunde bine micile imperfecțiuni ale peretelui și se potrivește în orice spațiu. Totuși, nu este atât de ușor de curățat, pentru că dacă o uzi se poate curăța nu doar murdăria, ci și vopseaua în sine.

Vopseaua cu aspect de coajă de ou (eggshell)

De data aceasta vorbim de o vopsea cu o cantitate moderată de luciu. Nu mai ascunde imperfecțiunile atât de bine, însă este destul de lavabilă. Este folosită de obicei în holuri, camere de zi și dormitoare, puține persoane optând pentru vopseaua eggshell când vine vorba de bucătărie sau baie.

Vopseaua satinată

De această dată, părerile sunt împărțite. Unii consideră că această vopsea este aceeași cu cea eggshell, în timp ce alții o numesc „satinată” pe acea vopsea ușor mai lucioasă.

Vopseaua semi-gloss

Este mai rezistentă la umezeală și mai ușor de spălat, motiv pentru care o poți întâlni în special în bucătării și băi.

Vopseaua glossy

Acest tip de vopsea este folosită mai rar, în general pentru a ornamenta pereții de accent, dar și uși, dulapuri sau obiecte decorative. Pentru că reflectă multă lumină, poate fi deranjantă dacă este folosită pe o suprafață prea mare.

model realizat cu vopsea glossy peste vopsea obișnuită

 

Citește și: Cum să economisești bani atunci când cumperi vopsea

 

Sursă foto: iStock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply