Cum alegi decorațiunile de perete în funcție de cameră?

0

Să îți decorezi casa cu stil și potrivit personalității tale poate fi dificil, iar uneori simți că o decorațiune nu se potrivește prea bine camerei. Află cum să alegi tablourile, ilustrațiile, fotografiile și alte decorații corect, în funcție de camera unde le vei folosi.

În living

Aici petreci mare parte a timpului și tot aici inviți prietenii sau rudele când vin în vizită, deci ar trebui să fie camera care îți exprimă cel mai bine personalitatea. Însă tocmai din acest motiv te poți simți confuz atunci când alegi decorațiunile. Ar trebui să te concentrezi pe o piesă de bază, cum ar fi un tablou de dimensiuni mari sau o decorațiune în formă de cap de cerb fixată deasupra canapelei. În rest, alege decorațiuni mai mici, pentru a nu aglomera spațiul.

În dormitor

Această cameră ar trebui să inspire liniște și calm, fiind spațiul unde te odihnești, dar și pasiune, mai ales dacă locuiești cu partenerul. Alege ilustrații abstracte, de preferat în culori pastelate, fotografii de cuplu sau peisaje desaturate.

În bucătărie

Bucătăria nu îți oferă prea multe opțiuni, fiind plină de electrocasnice și corpuri suspendate, deci ar trebui să alegi unele de dimensiuni mai mici, pentru ca spațiul să fie lejer și să arate proaspăt. Cea mai bună idee o reprezintă ilustrațiie care îți pun zâmbetul pe buze, pentru a îndulci diminețile.

În baie

Baia este în general un spațiu pe care multe persoane îl ignoră din punctul de vedere al decorațiunilor, ceea ce duce la un aspect plictisitor, neavând deloc personalitate. Indiferent cât de mică este camera, poți găsi loc pentru 2-3 decorațiuni de dimensiuni mici, fie că le fixezi deasupa toaletei, a căzii sau a suportului pentru prosoape. Alege decorațiuni în culori intense, care să iasă în evidență.

Pe hol

Holul este primul spațiu pe care îl vezi atunci când intri în casă (la fel și cei care te vizitează), deci ar trebui să ofere un indiciu asupra personalității casei, rămânând în același timp mai simplu decât celelalte camere. Aici se potrivesc cel mai bine oglinziile cu rame mai deosebite și suporturile pentru chei care să atragă atenția.

 

Citește și: 10 modele de decorațiuni superbe din fier forjat 

 

Foto: Pinterest

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply