Steaua din varful bradului

0

Steaua din vârful bradului este steaua care i-a călăuzit pe magi în căutarea copilului Iisus. Steaua din vârful bradului este unul dintre cele mai puternice simboluri ale Crăciunului, ea fiind regăsită fie că element de decor în casă, fie agătată în brad, fie simbolizată în coronițele de la ușile creștinilor. Acestea din urmă vin de la obiceiul de a marca ușile creștinilor, că semn de umilintă pentru aceștia, la începuturile crestinătătii.   

poinsettia-11473_1280

Steaua din vârful bradului este unul din simbolurile legămantului făcut de divinitate cu omul. Dumnezeu a promis un Mântuitor, un Salvator pentru lumea căzută, și unul dintre semnele împlinirii acelei promisiuni era măreață Stea de la Răsărit. Steaua din vârful bradului, care poate fi la fel d ebine asezată la fereastră reamintește împlinirea legămantului.

Beculețele colorate, beteală, merele, bomboanele, nucile, covrigii (și ei semne ale promisiunii împlinite), toate pălesc în față stelei din vârful bradului. Steaua este simbol de noroc și are o puternică semnificație religioasă pentru creștini.

poinsettia-1043275_640

Poinsettia  una dintre cele mai frumoase flori ale Crăciunului a devenit atât d eiubită și un veritabil simbol al Crăciunului toacmi pentru că a fost asimilată cu steaua din vârful bradului și sunt dese situațiile în care steaua Crăciunului este intruchipată de Poinsettia.

advent-589264_1280

Sursa foto: pixabay.com/

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply