Soluții de iluminare inteligenta (II)

0

Soluții de iluminare inteligenta (II) – Cu becurile LED și cu tehnologiile de comunicare web și wi-fi au apărut recent ceea ce putem numi sisteme de iluminare inteligenta pentru acasă. În general, acestea permit controlul luminilor de la distanță și conceperea unei  „scenografii de iluminare“. Mai exact, poți cumpăra un set compus din corpuri de iluminat variate (becuri, spoturi, veioze, aplice etc.), un hub sau un releu alături de care ți se oferă o aplicație web pentru controlul wi-fi al luminilor prin computer, tabletă sau smartphone.

Iluminare inteligenta
O inovație în domeniul de iluminare a casei este propusă de sistemul Osram Lightify. Cu ajutorul aplicației gratuite instalate pe smartphone sau tabletă putem controla luminile LED în casă și în grădină. Foto: www.osram.ro

Citește și Soluții de iluminare inteligenta (I).

De oriunde te-ai afla, îți poți crea ambianța luminoasă care reușește cel mai bine să te inspire, să te relaxeze sau să te binedispună. Iată ce „ofertă“ ai: poți să alegi nuanța de lumină preferată sau intensitatea luminoasă cea mai odihnitoare, ai la dispoziție formule cu pulsații luminoase sau tip discotecă pentru momente de distracție cu invitații, poți concepe scenarii personalizate prin care lumina se aprinde, se stinge sau se estompează în funcție de programul tău etc.

iluminare inteligenta
Folosesc foarte eficient avantajele tehnologiei LED, sunt moderne, discrete și ocupă foarte puțin loc. Cu doar 13 mm grosime, Ultraslim LED Panel este de cinci ori mai luminos decât un bec clasic și aproape de două ori față de un tub de neon, pentru același consum de energie. Foto: Zexstar

Iar posibilitățile sunt foarte departe de a fi epuizate. De oriunde din lume, poți simula prezența ta acasă, cu stingerea și aprinderea aleatorie a luminii în diferite încăperi, pentru a ține hoții la distanță. O ambianță luminoasă relaxantă, în culorile amurgului sau ale răsăritului, preluarea unei culori dintr-o poză dragă familiei, alegerea unei nuanțe care te energizează sunt mereu la îndemâna ta și oferă deja chiar variante de cromoterapie.

iluminare inteligenta
Funcționează prin Bluetooth și poate fi folosită ca o oază de lumină ambientală. Lumânarea 
Mipow Playbulb are funcția unei lămpi de veghe în dormitor și poate fi stinsă printr-o simplă suflare, exact ca în cazul unei lumânări adevărate. 
Diametru 8 x h 13,8 cm. Foto: www.emag.ro

Controlul tău asupra instalației de lumini din casă se poate face individual (pentru fiecare corp de iluminat), pe încăperi sau în toată casa. Corpurile de iluminat speciale, micul hub care se introduce în priză și se conectează la un router și imaginația ta sunt cele care intră în scenă pentru o ambianță luminoasă dedicată membrilor familiei. Nu uita că dispozitivele de iluminare inteligenta nu necesită decât rareori intervenția unui specialist, iar modul de operare este ușor, prietenos și intuitiv și nu așteaptă decât disponibilitatea ta de a-i descoperi posibilitățile vaste.

iluminare inteligenta
Unei singure unități centrale (hub/starter) din sistemul Philips Hue îi pot fi atașate până la 50 de corpuri de iluminat cu LED variate (lămpi, spoturi, benzi luminoase, veioze etc). Foto: www.philips.ro

Citește și Alternanță de lumini și umbre.
Articol preluat din revista Casa Lux nr. 12/2015.
Text: Lucian Dobraca. Foto: PR

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply