Soluții de iluminare inteligenta (I)

0

Soluții de iluminare inteligenta – Pune-ți casa și ritmul vieții într-o nouă lumină!

În era internetului și a noilor tehnologii wi-fi, iluminarea casei a încetat să fie doar un antidot pentru întuneric. Noile soluții nu mai asigură doar o sursă de lumină constantă, ci oferă posibilități de personalizare, de creare a unei ambianțe luminoase, de control la distanță, de alegere a unor scenarii de lumini în casă sau la exterior în funcție de ritmul de viață etc.

iluminare inteligenta
Creează inteligent și inspirat o ambianță luminoasă de excepție cu sistemul Philips Hue, compus din starter (hub) și corpuri de iluminat variate (LED). 
Sunt posibile multiple configurații, grație unei aplicații instalate gratuit. Foto: Zexstar

Citește și Lumini decorative de Craciun.

Pe de o parte, avântul tehnologic recent ne-a oferit corpuri de iluminat cu consum tot mai redus de energie, cu durată lungă de viață, rezistente și discrete în ambient. Pe de altă parte, ne-a pus la dispoziție sisteme de iluminare inteligenta tipice caselor inteligente, cu control facil și individualizat. Timp de peste 100 de ani, becurile au evoluat foarte puțin ca principiu de fabricație față de vremea inventatorului lor, Edison, însă, în ultimele două decenii, corpurile de iluminat cu LED și automatizările aferente au marcat o revoluție în domeniu.

iluminare inteligenta
Utile pentru iluminat decorativ în orice încăpere – sistemele de iluminat cu LED Dioder permit trecerea de la o culoare luminoasă la alta dintre cele șapte disponibile. Includ patru becuri, transformator, cabluri. Foto: IKEA

Citește și Alternanță de lumini și umbre.

Deși sunt prezente încă în multe case, becurile cu filament incandescent au început să fie înlocuite de lămpile fluorescente compacte (CFL) și de becurile de luminat cu LED (Light Emitting Diode). Acestea din urmă folosesc diode emițătoare de lumină albă sau colorată în locul filamentelor și gazelor rare. După ce mult timp au fost folosite frecvent în dispozitive electronice (cu emisii de lumini colorate), au intrat masiv și în zona rezidențială – după ce în anii ’90 a fost descoperit LED-ul cu lumină albă. Avantajele lor sunt: eficiență ridicată (consum de energie de câteva ori mai mic față de becurile clasice), durată lungă de viață (chiar și cca 30 de ani pentru o utilizare de circa șase ore zilnic), lumină cu intensitate variabilă și modulabilă, nu conțin mercur sau alte substanțe nocive, se aprind direct la intensitatea dorită, au dimensiuni reduse și o foarte mare rezistență.

iluminare inteligenta
Optim pentru iluminat decorativ, spotul cu LED Rotondo OML 1 este disponibil în variantele lumină albă caldă/rece, are un finisaj elegant și conferă un aspect modern oricărei amenajări. www.echipamente-audio-profesionale.ro

Citește și Briliantă, cu sticlă din abundență.

Fii regizorul propriei tale ambianțe cu ajutorul sistemelor smart, de iluminare inteligenta, de ultimă oră, cu care poți alege nuanțele luminoase, intensitatea luminii sau crea jocuri de lumini ori un decor de vis mereu în schimbare.

iluminare inteligenta
Numeroase asamblări și configurații sunt posibile cu lampa ambientală Crystal, de la BenQ – QisDesign, grație componentelor ce dispun de conexiune magnetică. Cu ajutorul unei telecomenzi, utilizatorii pot schimba de la distanță modul de iluminare. Foto: www.italiandesign.ro

Citește și Scenografie feerică la exteriorul casei.

Articol preluat din revista Casa Lux nr. 12/2015.
Text: Lucian Dobraca. Foto: PR

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion

  1. Iluminatul a incetat de mult sa mai aiba un rol pur functional, ci este acum un element important in decorul oricarei locuinte. Este foarte interesant de vazut cate “minunatii” se pot face cu ajutorul noilor tehnologii folosite in iluminat.

  2. Iluminatul a incetat de mult sa mai aiba un rol pur functional, ci este acum un element important in decorul oricarei locuinte. Este foarte interesant de vazut cate “minunatii” se pot face cu ajutorul noilor tehnologii folosite in iluminat.

Leave A Reply