Solutii alternative de incalzire a locuintei

0

Citeam recent ca exista un interes general, care pleaca de la perspectivele economice, de mediu si eficienta, pentru orientarea catre cresterea consumului de energie electrica si spre solutii alternative de incalzire a locuintei, altele decat cele clasice (lemn, gaze, retea centralizata de incalzire). Daca esti interesat de solutii alternative de incalzire a locuintei, ia in calcul variantele de incalzire electrica. Exista mai multe solutii alternative de incalzire a locuintei cu energie electrica. Poti merge pe solutia incalzirii prin pardoseala, panouri radiante sau seminee electrice.

Solutii alternative de incalzire a locuintei (3)Citeste si: Cum alegi caloriferul electric si alte sisteme de incalzire suplimentare

Solutii alternative de incalzire a locuintei cu energie electrica prin pardoseala este formula pe care o poti lua in calcul daca esti in cursul ridicarii unei locuinte, si daca racordarea la gaze este prea costisitoare. Varianta te scuteste de niste cheltuieli, este eficienta, pentru ca ai o suprafata radianta foarte mare, cu temperatura constanta, fara risc de aprindere. Alimentarea sistemul de incalzire electrica prin pardoseala se face la tensiune monofazica, iar consumul este direct proportional cu pierderile de caldura ale fiecarei locuinte. O buna izolare reduce costurile pentru curentul electric consumat.

Citeste si: Incalzirea pe peleti. Costuri si avantaje

Pentru ca este una din aceste solutii alternative de incalzire a locuintei, are avantaje si dezavantaje. Daca faci o suma, avantajele sunt mai multe. Castigi spatiu, nu este necesara intretinerea, durata de viata a instalatiei este identica cu durata de viata a cladirii, creste valoarea proprietatii.

Recomandarea noastra este sa folosesti doar profesionisti pentru realizarea acestui sistem, pentru ca modul in care este realizat este esential.

In ansamblu costurile pentru incalzirea locuintei scad cu circa 25% fata de un sistem conventional.

Despre panouri radiante ca solutii alternative de incalzire a locuintei am mai vorbit. Ideea este efcienta, dar are o suma de limite in ceea ce priveste randamentul termic. Sistemul ca una din aceste solutii alternative de incalzire a locuintei cu atat mai eficient cu cat casa este mai bine izolata termic. Mai ulte despre panourile radiante gasesti aici.

Ultima din aceste solutii alternative de incalzire a locuintei, cea a semineelor electrice este varianta ideala a unui semineu cu lemne sau gaz. Cu marea si importanta diferenta ca nu trebuie sa aduci lemene si nici sa scoti cenusa. Confortul si placerea sunt aproape identice. Semineele electrice confera toate avantajele unui semineu traditional, dar nu au nevoie de nici un fel de pregatire inainte de folosire si intretinera este zero. Costul de functionare al semineelor electrice este mai mic decat costurile de incalzire pe lemne sau gaz.

Citeste si: Revizia centralei termice. Cat costa si de ce trebuie sa o facem

La capitolul avantaje trebuie mentionat faptul ca se potriveste in orice decor, rezolva problema accesului la reteaua de gaze, este infinit mai sigur decat incalzirea cu gaze sau lemne si nu au nevoie de intretinere si nici de revizii.

Solutii alternative de incalzire a locuintei (2)Toate aceste solutii alternative de incalzire a locuintei, care se bazeaza pe energie electrica au cateva avantaje clare fata de sistemele clasice. Inainte de a enumera avantajele sa spunem ca primul dezavantaj major este acela al investitiei initiale, care este mereu mai mare decat investitia in alte sistemele de incalzire. Dar investitia este amortizata rapid si produce beneficii finanaciare, pentru in ansamblu toate aceste solutii alternative de incalzire a locuintei sunt mai rentabile pe termen lung.

Revenind la avantaje trebuie spus ca toate aceste solutii alternative de incalzire a locuintei, nu necesita proiecte, nu exista pericolul de inghet, sunt extrem de fiabile si nu au nevoie de intretinere. Consumul de energie poate fi redus prin instalarea de termostate. Toate aceste solutii alternative de incalzire a locuintei ofera un confort mai mare decat cele clasice, (riscul de explozii sau intoxicare este zero), si iti ofera posibilitatea de a regla temperatura la valoarea dorita.

Sursa: meliorelectroinsta

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply