Revizia centralei termice. Cat costa si de ce trebuie sa o facem

0

Revizia centralei termice este o masura echivalenta cu este mai usor sa previi decat sa vindeci. Revizia centralei termice este o masura de siguranta obligatorie si o dovada de dragoste fata de cei din familie, dar si fata de tine si de casa ta.

Revizia centralei termice (2)Citeste si: Centrala termica pe lemne

Revizia centralei termice este recomandata si uneori chiar obligatorie o data pe an, tuturori centralelor termice indiferent daca functioneaza cu gaz sau cu lemne si are ca scop mentinerea acesteia in conditii depline de siguranta si randament. Costurile pentru aceasta revizie sunt modice si se pot include intr-un abonament de mentenanta pentru centrala termina pe care proprietarul il face cu firmele specializate.

Un eventual abonament are beneficiul inspectiilor si reviziilor centraie termice si interventia rapida de fiecare data cand o impune situatia. Valoarea acestor abonamente se situeaza in jurul a 300 de lei pe ani si include si revizia centralei termice.

Citeste si: Instalatia sanitara la o casa. Cateva sfaturi si pret orientativ

Revizia centralei termice presupune intretinerea periodica a centralei si consta in ansamblul de operatiuni de control a starii de functionare a acesteia, corecteaza diferitele abateri de la functionarea normala si sa preintampine aparitia unor defecte majore si implicit a unor accdente.

Revizia centralei termice se cumpleaza de cele mai multe ori cu serviciul de verificare tehnica a centralei (care conform legislatiei in vigoare se realizeaza obligatoriu o dată la 2 ani). Producatorii de centrale termice ii sfatuiesc pe cei care detin astfel de sisteme in casa sa se efectueze anual revizia centralei termice.

Respectand aceste recomandari, ai siguranta faptului ca beneficiezi de un consum optim si scazut de energie, de confort  maxim si de prelungirea duratei de viata a centralei dar si de siguranta in functionarea acesteia.

Citeste si: Panourile infrarosu. Sisteme eficiente de incalzire

Este esential ca revizia centralei termice de apartament sa se faca conform planificarii, ideal undeva la inceputul lunii septembrie si numai de persoane calificate care pot garanta calitatea serviciilor oferite.

Sursa: distrigaz

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply