Cum alegi caloriferul electric si alte sisteme de incalzire suplimentare

0

Uneori sistemele integrate de incalzire din casa nu sunt suficiente si ai nevoie de surse suplimentare de incalzire. Cum alegi caloriferul electric si alte sisteme de incalzire suplimentare? Iata cateva sfaturi.calorifer electric (2)

Care sunt principalele sisteme suplimentare de incalzire din casa? Caloriferul electric este cel mai popular, dar vin tare din urma si sistemele de aer conditionat, aerotermele, convectoarele si panaourile radiante. In conditiile acestea, ce alegi? In principiu toate sunt eficiente. Aparatele de incalzire transforma cu un randament de aproape 100% energia electrica in caldura. Asta inseamna ca cele de putere mica dau mai putina caldura, iar cele de putere mare, mai multa.

Citeste si: 5 trucuri care iti incalzesc casa, fara consum de energie

Nu te gandi la banii pe care-i platesti pentru acest consum, macar se transforma integral in caldura, iar majoritatea aparatelor au diverse trepte de putere si sisteme de temporizare astfel incat poti regla consumul.

Citeste si: Incalzirea spatiilor deschise

In ceea ce priveste alte sisteme principiul este aproximativ identic. O aeroterma de 2000 W incalzeste la fel de mult ca un convector de 2000 W, pentru ca ambele contin o rezistenta de aceasi putere. Diferenta este ca aeroterma si convectorul au moduri diferite de a “trimite” aerul cald in camera. Aerotermele sunt usoare, simpul de folosit, pot fi multate si se pot repozitiona lejer cu o singura mana, dar vantura aerul cald prin camera, ridica praful de pe podea, fac zgomot.

Cum alegi caloriferul electric.

Aceste aparate contin un ulei care se incalzeste si ramane cald si dupa ce le scoti din priza, avand o inertie termica mare, ceea ce este un mare avantaj. In plus se incalzesc si radiaza caldura la cateva minute dupa ce au fost pornite.

Marile avantaje sunt: poti adormi cu caloriferul cald langa tine, fara grija ca este inca in priza, pentru ca este controlat de termostat si nu se poate supraincinge, poti usca pe el manusi, caciuli si alte lucruri mici este o sursa punctuala si radianta de caldura si  sunt complet silentioase. Dezavantajul este ca este mare, greu se misca dificil.

Citeste si: Cum aduci toamna acasa in functie de zodie

Marele beneficiu ramane insa faptul ca incalzesc bine o camera intreaga si pot pastra temperatura constanta.

Care este criteriul esential cand alegi caloriferul electric si alte sisteme de incalzire suplimentare?

Esential este sa tii cont de marimea in metri cubi a camerei. O camera mare are nevoie de un aparat de putere mare pentru a fi cu adevarat eficient, in timp ce o incapere mica se poate incalzi si cu un aparat cu putere medie sau mica.

Sursa: harveynorman

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply