Incalzirea spatiilor deschise

0

In perioada rece din an spatiile deschise devin nefunctionale din cauza temeperaturilor exterioare scazute. O solutie o reprezinta sistemele proiectate pentru incalzirea spatiilor deschise.

Incalzirea spatiilor deschiseCiteste si: Centrala termica pe lemne

Ideale pentru terase mari, gradini, dar si pentru zone expozitionale, gradini zoologice si tereasele exterioare ale restaurantelor si hotelurilor, incalzirea spatiilor deschise face aceste zone functionale, mai ales toamna si primavara. Sistemele pentru incalzirea spatiilor deschise asigura o temperatura de 18-20 de grade, pe suprafete relativ mari, de 20-25 de metri patrati, capacitatea lor depinzand insa in mod esential de temeperatura ambianta.

Cele mai bune sisteme pentru incalzirea spatiilor deschise sunt perdelele de aer cald si panaourile cu infrarosu.

Citeste si: 5 trucuri care iti incalzesc casa, fara consum de energie

Perdelele de aer cald sunt recomandate pentru incalzirea spatiilor deschise partial. Principiul acestor echipamente consta in crearea unei bariere invizibile de aer intre exterior si interior. Perdelele de aer auavanatajul de a fi eficiente cu un cost minim si se pot instala rapid. Toate perdelele de aer au ventilatoare puternice care iar energia cinetica a aerului in miscare creaza o bariera.

Circa 30% din debitul de aer este directionat spre exterior pentru a preveni curentii reci de aer, restul incalzind spatiul exterior semideschis. Aceste echipamente permit lasarea deschisa a usilor in timpul perioadelor reci ale anului.

Citeste si: Panourile infrarosu. Sisteme eficiente de incalzire

Panourile cu infrarosu actioneaza asemenea razelor solare. Razele infrarosii strabat aerul si la contactul cu orice corp din mediul inconjurator se transforma in caldura. Aceasta caldura este preluata de elementele din decor (de mese, scaune, banci), si este transferata apoi mediului inconjurator. Experienta arata ca aceste sisteme pentru incalzirea spatiilor deschise este cea mai rentabila din punct de vedere al consumului de energie. In plus acestea incalzesc imediat ce au fost puse in functiune, permit reglarea temeperaturi, sunt rezistente la umezeala si se integreaza in orice ambient. Spre deosebire de perdelele de aer cald panaourile cu infrarosu, se preteaza pentru incalzirea spatiilor deschise complet.

Sursa: warmme.co.uk

Foto: theatlanticcities.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply