Sobe si seminee

0

Aspect de semineu si principii de functionare similare sobelor. Da se poate, conform unei noi tehnologii ecologice patentate in Germania. Modele propuse sunt gandite sa completeze reusit imaginea arhitecturala interioara a unei case moderne.

Eficienta unei surse de incalzire

Este stabilita de raportul dintre consum si energia furnizata. Multi isi doresc un semineu in casa, dar el, de cele mai multe ori, nu este suficient pentru incalzirea unei camere întregi, unde, de regula sunt prevazute si alte surse termice (fie incalzire prin pardoseala, fie prezenta caloriferelor). Dar firma germana Leda, si nu e singura de pe piata europeana, a conceput niste echipamente performante si ecologice, din punct de vedere al emisiilor de noxe, astfel incat sa nu fie doar estetice, ci mai ales sa ofere confort termic.

Focarul de tip semineu este inglobat intr-o structura gen soba cu kahle. Astfel, caldura degajata de focar este apoi radiata, timp indelungat, in spatiul incaperii, putand reprezenta singura sursa de incalzire a acesteia.

Se stie: ceramica din care sunt confectionate kahlele poate inmagazina si radia apoi caldura pentru o perioada mare, chiar si dupa ce flacarile focului nu mai sunt prezente.

De aici si ideea de a combina cele doua tehnologii termice. Dar si imaginea kahlelor este acum diferita. Ele sunt mult mai simple, mai actuale si montate in structuri originale, care se potrivesc ambientelor moderne.

Gasiti seminee: aici, aici sau aici.


Articol publicat in revista Casa si gradina
Text: Ioan Serban
Foto: Leda

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply