Smochine și papaia I

0
Smochine și papaya
www.pixabay.com
Ioana Preda, București
Dragii mei,
Smochinul este un arbust care iubește căldura. Cu toate astea, de mulți ani se cultivaă și în țara noastră, în zone călduroase din sudul țării. Fructele sale sunt recomandate mai ales sportivilor, pentru că au proprietăți tonifiante.
De la smochin se folosesc atât fructele, cât și frunzele și rămurelele tinere. Cura cu smochine este ideală pentru afecțiunile aparatului respirator, ajută la eliberarea căilor respiratorii. Administrate sub forma de sirop, ajută la ameliorarea laringitei, traheitei sau a guturaiului. Reduci inflamația gurii, de faci gargară de 2 ori pe zi cu decoct obținut din 10-15 smochine fierte într-un litru de apă. Se lasă 20-30 de minute pe foc, apoi se dă deoparte. Se filtrează și se bea lichidul. Pentru plăgi aplică pe suprafața pielii, cataplasme din smochine fierte. Negii și bătăturile se ung cu sucul albicios, care se scurge dintr-o rămurică ruptă. Smochinele sunt ideale pentru tratarea amețelii și oboselii, fiind considerate cele mai bune energizante naturale. Fructele ca atare se consumă fie proaspete, fie uscate.
Vă scriu puțin și despre papaia, un fruct exotic care m-a cucerit de-a dreptul. Are formă alungită, ca de pară, coajă gălbuie, pulpă portocalie, iar în mijloc multe semințe mari, negre.
Continuarea acestui articol o puteti citi aici.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply