Sfaturile esențiale pentru o casă în care nu mai trebuie să aduci îmbunătățiri ani la rând

0

mobila

Ai în plan o renovare și ești în căutarea unor soluții pe termen lung? Este absolut firesc să îți dorești să faci lucrurile ca la carte și să nu mai trebuiască să cheltui noi sume de bani în scurt timp. Pentru a face asta, însă, e nevoie să urmezi câteva reguli esențiale. Cu ele în minte, vei obține rezultatul mult visat și nu va mai fi nevoie de îmbunătățiri ani la rând. Iată ce ai de făcut:

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l ai în vedere

Când vine vorba despre îmbunătățirile din casă, trebuie mereu să alegi cele mai bune lucruri. Informează-te bine înainte și nu lucra cu jumătăți de măsură, rezultatele se vor vedea odată cu trecerea timpului. În vreme ce lucrurile ieftine se vor degrada, cele lucrate bine vor trece cu brio testul timpului.

Nu e nevoie să cheltuiești o mică avere pe obiecte necesare în casă, iar de asta te poți convinge ușor dacă te uiți la o astfel de mobilă de calitate. După cum vezi, este foarte simplu să alegi lucruri cu adevărat deosebite, la un preț avantajos și care pot fi folosite ani la rând.

Nu te ghida numai după trenduri

În designul de interior trendurile sunt asemănătoare cu cele de la haine, deci trecătoare. Asta înseamnă că dacă alegi un design foarte popular anul acesta, s-ar putea ca anul viitor el să fie considerat desuet. Fiecare an și sezon vine cu trenduri noi în ceea ce privește designul de interior, dar asta nu înseamnă că trebuie să le urmezi orbește.

Ghidează-te după propriile tale gusturi, după nevoile tale și nu te lăsa influențat de modă. În felul acesta vei avea o casă care îți va plăcea la fel de mult și peste cinci ani și care îi va impresiona pe toți cei care îți calcă pragul. Ține minte că bunul gust și calitatea nu se demodează niciodată.

Începe de la lucrurile pe care nu le vezi, dar care îți sunt indispensabile

Când te pregătești de renovare, primele lucruri la care te gândești sunt o mobilă nouă, obiecte sanitare noi și schimbarea culorii pereților, nu-i așa? Deși nu e nimic greșit în asta, ar trebui ca primul tău gând să se îndrepte și spre lucruri pe care nu le vezi, dar fără de care nu poți trăi.

Dacă ai un apartament într-un bloc vechi, poate ar trebui să iei în calcul refacerea instalației electrice sau schimbarea țevilor. În cazul în care ai renovat locuința, totul arată bine și apare o defecțiune (ceea ce la construcțiile vechi e foarte posibil) va trebui să spargi pereții, să zugrăvești din nou și lucrurile tale se vor degrada odată cu asta.

Alege obiectele gândind mereu în perspectivă

Stilul tău de viață s-ar putea schimba odată cu trecerea timpului. Un cuplu proaspăt căsătorit ar putea avea nevoie peste câțiva ani de o cameră dedicată copilului, spre exemplu. De asemenea, dacă ai deja copil, gândește-te cum ai putea amenaja camera lui așa încât să fie potrivită pentru mai multe etape din viața sa. Dacă alegi lucrurile având în minte viitorul, vei crea o casă perfectă și pentru tine, cel de acum, dar și pentru tine, cel de peste cinci ani.

Lucrează cu profesioniști adevărați

Oricât ai cheltui pentru materiale și mobilă și oricât de mult te-ai strădui să faci cele mai bune alegeri, toate acestea pot fi în zadar dacă le pui în mâinile unor amatori. Alege să lucrezi cu profesioniști adevărați, pe care te poți baza.

Deși meșterii particulari recomandați de prieteni sunt mai ieftini, alegerea cea mai bună și cea mai sigură este o firmă specializată în renovări. Apelând la o firmă, vei avea un contract semnat, un termen de garanție pentru lucrări și vei putea stabili niște termeni foarte clari în ceea ce privește calitatea lucrărilor.

Dacă ții cont de aceste sfaturi, vei avea la final o casă primitoare, de care te vei putea bucura mulți ani. În plus, nu va trebui să te preocupi să aduci îmbunătățiri prea curând pentru că pur și simplu nu va fi nevoie. Ce alți factori crezi că ar trebui luați în calcul când renovezi o locuință?

 

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply