Sfaturi utile pentru instalarea unui sistem de supraveghere acasă

0

Necesitatea unui sistem de supraveghere devine din ce în ce mai mare, mai ales pentru casele individuale şi în cartierele unde toţi vecinii au deja o astfel de dotare. Practic, cu cât aştepţi mai mult, cu atât riscurile devin mai mari, deoarece eventualii hoţi vizează casele fără supraveghere pentru spargeri.

Din fericire, instalarea unui sistem de supraveghere video nu mai este de multă vreme nici scump, nici dificil. Pe www.comod.ro, spre exemplu, poţi găsi foarte multe variante de camere de la Hikvision, Dahua, DVR-uri de cea mai bună calitate şi o mulţime de accesorii, care nu îţi solicită investiţii foarte mari. Totuşi, nu este suficient să cumperi un sistem de supraveghere, fiind esenţial să ţii cont şi de o serie de sfaturi.

Brandul, foarte important

Atunci când alegi sistemul de supraveghere video este bine să te informezi despre brandul pe care urmează să îl cumperi. Acesta poate să decidă calitatea pe termen lung a produselor, dar şi alte elemente, cum ar fi calitatea imaginilor. Pentru camere ai de ales între brandurile Hikvision, Dahua sau Veyo, atunci când doreşti soluţii echilibrate din punct de vedere al calităţii şi al preţului. Evident, există şi branduri cu un nume mult mai răsunător, cum ar fi Samsung, însă pentru o casă, investiţia în camere Samsung s-ar putea să nu merite.

Brandul contează şi în cazul DVR-urilor, însă de regulă poţi opta pentru aceiaşi producători că şi în cazul camerelor.

Camere de interior sau de exterior

Un alt element esenţial este alegerea tipului de camere. Chiar dacă majoritatea camerelor au capacitatea de a oferi imagini foarte bune, fiecare produs este construit cu anumite particularităţi. Unele sunt destinate exteriorului, fiind construite în aşa fel încât să reziste cu brio temperaturilor extreme, umezelii şi precipitaţiilor, în timp ce altele sunt ideale pe interior, fiind focusate mai degrabă pe calitatea imaginii.

Cine îţi instalează sistemul de supraveghere?

Există sisteme din ce în ce mai uşor de instalat, care îţi permit să fac tu întreagă treaba. Totuşi, cel mai bine este să apelezi la o echipa de profesionişti, deoarece aceştia pot să îţi asigure eficiență.

Avantajele unei astfel de decizii sunt următoarele:

• Camerele vor fi instalate în locuri în care, statistic, se întâmplă cele mai multe infracţiuni;

• Locurile moarte vor fi aproape inexistente;

• Numărul camerelor va fi ales cu atenţie, în aşa fel încât cheltuiala să nu fie una foarte mare;

• Tipul de camere va fi ales cu atenţie.

Sistem gata creat sau sistem pe care îl creezi de la zero?

Dacă eşti o persoană tehnică, pasionată de tot ceea ce înseamnă circuite electrice, atunci poţi să îţi construieşti sistemul de la zero. Dacă nu, există o mulţime de sisteme de supraveghere gata create, care oferă garanţia unei supravegheri cât se poate de eficiente.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply