Sfaturi utile pentru amenajarea unui hol mic

0

În general, pe hol nu petrecem prea mult timp, doar cât ne ia să ne îmbrăcăm și să ne verificăm geanta înainte de a pleca de acasă. În consecință, nu acordăm prea mare atenție mobilierului sau aspectului. Totuși, aceasta este prima încăpere pe care cei care îți trec pragul o văd.

Holul face parte din casă, de aceea e bine să aibă aceeași atmosferă și același stil. Alege mobilier de aceeași culoare sau din același material cu cel din restul casei și nuanțe asemănătoare.

Sfaturi utile pentru amenajarea unui hol mic

Un mobilier de hol practic te va ajuta să profiți de spațiul disponibil de pe hol. Mai ales în apartamentele de la bloc, orice spațiu în plus contează, de aceea e bine să îl folosești inteligent. O băncuță pentru hol cu spațiu de depozitare te va ajuta să ordonezi lucrurile, cu un cuier de perete vei putea folosi spațiul disponibil pe verticală, iar cu un pantofar înalt sau cu mai multe rafturi vei profita de spațiul disponibil pe perete.

O piesă de mobilier foarte practică pe un hol mic este un raft pentru pălării. Nu te lăsa păcălit de denumire, chiar dacă nu ești adeptul pălăriilor și ai doar o căciulă pentru zilele foarte geroase de iarnă, pe un raft pentru pălării poți depozita orice: genți, ghiozdane, fulare și orice obiect vrei să ai la îndemână atunci când te pregătești de plecare.

Ca sfat general, alege pentru un hol mic mobilier cu mai multe funcționalități, care te va ajuta să câștigi spațiu prețios.

Majoritatea holurilor sunt mici și înguste, ceea ce ridică probleme în amenajare și în alegerea mobilierului. Dulapurile în culori deschise, cu adâncime mică, sunt o soluție utilă pentru un hol de dimensiuni mici, pentru că te ajută să economisești spațiu pe podea. Regula de aur a amenajării spațiilor mici este să te extinzi cât mai puțin pe orizontală, profitând de spațiul pe verticală.

De asemenea, alege un covoraș de intrare de culoare deschisă, care va face ca locul să pară mai spațios.

Oglinzile de dimensiuni mari sunt excelente pentru a crea iluzia unui spațiu mai mare. Iar pe un hol mic, o oglindă în care să te poți vedea din cap până în picioare este mai mult decât un obiect de design. Este o necesitate. În fiecare dimineață, când pleci de acasă, aruncă o ultimă privire în oglinda de pe hol, să vezi dacă totul e în regulă la ținuta ta. Așa vei evita ca cineva să se uite ciudat la tine pe stradă pentru că, în grabă, ți-ai pus tricoul invers.

În general, holurile nu au parte de lumină naturală, pentru că locuințele sunt construite în așa fel încât ferestrele să fie amplasate în camerele în care petreci mai mult timp. E foarte important însă să ai o lumină bună pe hol. Lumina de pe hol trebuie să fie caldă, primitoare… și abundentă! Alege o plafonieră care să ilumineze holul în mod egal peste tot și, eventual, o lampă pe care să o pui pe bufetul de pe hol, care să aducă un surplus de lumină dacă este nevoie.

9 trucuri pentru un hol primitor

Un spațiu doar cu mobilier, fără decorațiuni, e un spațiu sec și neprimitor. Chiar și un hol mic. Nu trebuie să îl umplii de obiecte decorative, ci doar să folosești câteva care să îl facă mai primitor și să îi dea personalitate. Felinare și ghivece de flori, două accente care fac intrarea mai primitoare. Decorează un perete cu un tablou de dimensiuni mari sau cu fotografii agățate pe perete.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply